Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OutSystems zoekt vrijwilligers voor het Rode Kruis

OutSystems, Deloitte en Transfer Solutions leiden Rode Kruis-vrijwilligers op tot low-code ontwikkelaars

UtrechtOutSystems start samen met Deloitte en Transfer Solutions een uniek project om vrijwilligers te zoeken en op te leiden tot low-code ontwikkelaars voor het Rode Kruis. De hulporganisatie heeft namelijk (dringend) behoefte aan ontwikkelaars. Vanwege het grote tekort aan IT-specialisten in de markt is er onvoldoende capaciteit om nieuwe applicaties te ontwikkelen. Daarom is eind vorig jaar de zoektocht gestart naar vrijwilligers die zich niet enkel willen inzetten voor Rode Kruis-werkzaamheden, maar ook op andere vlakken zoals het ontwikkelen van applicaties. Deze groep wordt onderdeel van het Nederlandse Rode Kruis (NRK) Digital Innovation Team waar vrijwilligers snel en eenvoudig met het moderne applicatieplatform OutSystems bouwen aan nieuwe toepasbare digitale oplossingen. Dit zorgt ervoor dat het vrijwilligerswerk wordt verlicht, verbeterd en verbreed.

 

Vorig jaar heeft het Rode Kruis voor het eerst kennis gemaakt met OutSystems. Samen met Deloitte is er een applicatie ontwikkeld voor een efficiënter vrijwilligersmanagement. Sindsdien is de behoefte naar verdere digitalisering sterk toegenomen, gezien de voordelen die het met zich meebrengt: procesoptimalisatie, mogelijkheden tot innoveren en een efficiëntere en moderne manier van werken.

 

Vrijwilligers ontwikkelen applicaties voor vrijwilligers

Jan Veldhuis, Informatiemanager bij het Rode Kruis vertelt: “Voor dit unieke project kan iedereen met affiniteit voor IT zich aanmelden bij OutSystems. Bij het Rode Kruis zijn er nu ruim 17.000 vrijwilligers en ruim 97.000 Ready2Help vrijwilligers actief in Nederland. Tel daarbij het aantal mensen op die zich ook willen inzetten voor een goed doel, maar nog niet ingeschreven staan. Wanneer alleen al een klein percentage van deze groep zich aanmeldt voor het opleidingstraject tot low-code ontwikkelaar, zijn we ontzettend geholpen. We willen het NRK Digital Innovation Team inzetten om meer applicaties te ontwikkelen, zoals hulpvraag registratiesystemen en diverse applicaties ter ondersteuning van (grote) evenementen. Het is een mooie gedachte dat binnenkort onze applicaties worden ontwikkeld door vrijwilligers voor vrijwilligers, om daarmee onze hulpverlening nog efficiënter in te kunnen zetten.”

 

Het opleidingstraject tot low-code ontwikkelaar

OutSystems stelt de opleiding tot low-code ontwikkelaar beschikbaar voor het Rode Kruis. Hiermee kunnen de vrijwilligers kosteloos een training volgen. Opleidingspartner Transfer Solutions biedt ondersteuning tijdens het trainingstraject en Deloitte begeleidt de vrijwilligers bij het bouwen van applicaties en binnen het NRK Digital Innovation Team.

 

Inmiddels is de eerste groep van vrijwilligers, na een introductiesessie, gestart met de online training. Tijdens deze training wordt er online support geboden via de chat om prangende vragen te beantwoorden. Indien gewenst kan de training ook klassikaal en in het Nederlands worden gevolgd bij Transfer Solutions. Wanneer de training is afgerond, worden ze ingewerkt door Deloitte binnen het Rode Kruis Center of Excellence. Dit is een speciaal voor het Rode Kruis ontwikkelde omgeving waar vrijwilligers leren programmeren onder toezicht van zeer ervaren ontwikkelaars. Na het succesvol doorlopen van beide onderdelen en het afleggen van een examen, ontvangen de deelnemers een certificering van OutSystems.

 

Brigitte Janssen, Field Marketing Northern Europe bij OutSystems: “Ik ben trots dat we samen met het Rode Kruis en onze partners dit unieke project hebben weten te realiseren. We bieden vrijwilligers de kans om op een laagdrempelige manier te leren ontwikkelen met low-code en kennis te maken met de baan van de toekomst. Bij OutSystems dragen we graag ons steentje bij aan de maatschappij, en met het grote tekort aan IT-talent komt dit project precies op het juiste moment. Ik kijk er naar uit om het Rode Kruis te helpen bij het realiseren van hun digitaliseringsplannen.”

 

Aanmelden

Wil jij opgeleid worden tot IT-specialist en als vrijwilliger het Rode Kruis helpen met het ontwikkelen van applicaties? Meld je dan hier aan bij OutSystems. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T16:55:16.000Z OutSystems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.