Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

flatexDEGIRO realiseert ambitieuze groeidoelstellingen met YourTalentAgency

Your Talent Agency neemt het gehele relocation-proces van internationale werknemers van flatexDEGIRO naar Nederland over.

flatexDEGIRO, een Europese onlinebroker, kiest voor Your Talent Agency, specialist in sourcing, recruitment en relocation van tech talent, voor het realiseren van de eigen groeidoelstellingen.

Het afgelopen jaar stond voor flatexDEGIRO in het teken van opschalen. Tegelijkertijd nam de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt toe. Het bedrijf heeft daarom de strategische keuze gemaakt om meer internationaal talent aan te trekken om zo de groeidoelstellingen te realiseren.

Toename populariteit online beleggen 

De overname van DEGIRO door het Duitse flatex heeft de groeiambities versneld. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 2 miljoen klantrekeningen in 18 verschillende landen en is daarmee de grootste retail online broker in Europa. Het doel is om in 2026 met 7 à 8 miljoen klanten en minstens 250 tot 350 miljoen transacties per jaar een financieel zwaargewicht in Europa te worden.

Daarnaast is tijdens de coronapandemie de populariteit van online beleggen sterk gestegen. In Nederland beleggen er nu bijna 2 miljoen huishoudens. Volgens het AFM werd eind 2021 in vergelijking met 2020 vaker gebruik gemaakt van een app om transacties uit te voeren. Met name jongeren en startende beleggers gebruiken deze vaak.

Krappe arbeidsmarkt 

Maar ook de vraag naar IT-professionals is in 2021 sterk toegenomen. Het lijkt erop dat deze trend in 2022 verder doorzet. flatexDEGIRO heeft zich gerealiseerd dat de ambitieuze groeidoelstellingen lastig te realiseren zijn als het zich alleen op de Nederlandse arbeidsmarkt blijft richten. De eigen HR-organisatie heeft echter de handen vol aan het onboarden van nieuwe medewerkers en de dagelijkse HR-activiteiten. Daarom is ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een passende externe partner met kennis van de internationale arbeidsmarkt.

Na een aantal intensieve strategische sessies is in december 2021 de keuze gevallen op Your Talent Agency. Zij gaan de relocations van de internationale werknemers van flatexDEGIRO naar Nederland verzorgen.

Volledige relocation-proces 

Relocation en immigratie is voor veel scale-ups een ingewikkeld en complex proces, maar belangrijk om de groeidoelstellingen te behalen. flatexDEGIRO legt het volledige relocation-proces in handen van Your Talent Agency. Vanaf het moment dat de arbeidsovereenkomst tussen flatexDEGIRO en de kandidaat is getekend, neemt Your Talent Agency het gehele relocation-proces over.

De unieke aanpak van één aanspreekpunt voor zowel klant als kandidaat maakt het proces eenvoudig en transparant. Een gebruiksvriendelijk cloudbased-platform maakt het gehele proces inzichtelijk voor alle betrokken partijen. Daarmee bewijst Your Talent Agency een toekomstbestendige partner te zijn voor scale ups in Nederland.

‘’Your Talent Agency zorgt ervoor dat alles tot in detail is geregeld voor nieuwe collega’s uit het buitenland. Het contact is heel persoonlijk, snel en ze hebben een can-do mentaliteit’’, vertelt Anne Homan, HR Officer bij flatexDEGIRO.

“Met deze samenwerking kan flatexDEGIRO zich focussen op hun groeistrategie. Toekomstige werknemers worden door Your Talent Agency volledig ontzorgd en kunnen zo snel aan de slag voor flatexDEGIRO”, zegt Sacha Martina, CEO bij Your Talent Agency.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-08T13:16:14.000Z Your Talent Agency


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.