Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kenmerken van een goed geoptimaliseerde website.

Gebruiksgemak is een cruciale factor, voor het bepalen van het succes van een website. Op het moment dat een website niet goed werkt op een mobiele telefoon of bijvoorbeeld tablet, zal een bezoeker deze vaak direct wegklikken. Zonde, want iedere bezoeker is een kans op een hogere omzet voor organisaties. Hoe herken je een geoptimaliseerde website en wat bepaalt of een website goed of slecht is?

Veel organisaties schakelen voor hun webdesign in Breda een extern bureau in. Zelf een website ontwerpen is vaak niet eenvoudig, mede doordat bedrijven niet over de benodigde tools beschikken. Dat merkt ook een specialist op het gebied van webdesign in Eindhoven, die de vraag naar maatwerk webdesigns de afgelopen jaren heeft zien groeien.

Geoptimaliseerde websites is responsive

Een responsive website doet het niet alleen goed op een laptop of desktop. Je kunt deze website ook openen op een telefoon of tablet, waarbij de website het webdesign automatisch aanpast naar het formaat van het scherm waarop je deze bekijkt. Zo hoef je niet in te zoomen, maar zijn de verschillende pagina’s ook goed leesbaar op je smartphone. Zoals reeds genoemd zal een bezoeker de website direct weer verlaten, als informatie te klein wordt weergegeven. Als websitehouder lees je dit af aan het bouncepercentage van het totaal aantal bezoekers.

Website met een snelle laadtijd

Niet alleen het formaat van de informatie op een website is bepalend voor het gebruiksgemak hiervan. Ook wordt van websites verwacht dat deze snel, binnen enkele seconden laden. Er zijn verschillende manieren om dit te bewerkstelligen. Denk aan het weren van onnodige plug-ins en extensies binnen een CMS (content management systeem), het comprimeren van afbeeldingen op de website en het gebruik van een CDN (content delivery network). Er zijn diverse tools die websitehouders helpen de laadsnelheid van pagina’s te verbeteren.

Heldere structuur op een website

Een derde factor die invloed heeft op het succes van een website is de structuur die gebruikt wordt. Geoptimaliseerde websites hebben een duidelijk menu aan de bovenzijde van de pagina, waarover de diverse onderwerpen en thema’s helder verdeeld zijn. Zo weet je precies op welke pagina je als bezoeker moet zijn, om de gewenste informatie of producten te kunnen vinden. Ook het gebruik van een sitemap onderaan de website kan hierbij helpen. Websites met meerdere menu’s maken het voor bezoekers lastiger de benodigde informatie te vinden. Vaak geldt dat een bezoeker binnen twee of drie klikken gevonden wil hebben, waarvoor deze naar je website kwam. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-01T16:51:00.000Z Lequal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.