Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Speedtest voor het internet: wat houdt dit in?

De speedtest: dit is het en zo werkt het Ben jij benieuwd wat een speedtest precies is? Een speedtest wordt gebruikt om de snelheid van het internet te meten. Zo is het algemeen bekend dat de internetsnelheid die je otnvangt niet altijd gelijk is aan de beloofde snelheid van de provider. Wanneer je een specifiek internetabonnement kiest, betaal je dus voor een bepaalde internetsnelheid die je niet altijd hebt. Dit kan diverse oorzaken hebben, namelijk hoe ver de afstand van je huis tot de wijkcentrale is en voor welke vorm van internet je hebt gekozen. Zo is glasvezel op dit moment het snelste internet.  In dit artikel vertellen we je hoe het doen van een speedtest precies werkt en wat je hier nog meer mee kunt. Lees snel verder voor meer informatie.

Zo werkt de speedtest

Als je een onafhankelijke speedtest doet, vul je je eigen huisnummer en postcode in, waarbij je opgeeft van welke provider je gebruikmaakt. Vervolgens start je de speedtest op. Na enkele minuten weet je welke internetsnelheid de provider daadwerkelijk afgeeft. De speedtest geeft namelijk weer wat de snelheid is die je nu ontvangt en welke snelheid je via andere providers kunt ontvangen. Een speedtest maakt het dan ook heel eenvoudig om diverse providers met elkaar te vergelijken en de diverse internetpakketten die zij aanbieden. Misschien is het wel zo dat  internet van Delta of een andere provider beter bij jouw behoeften aansluit. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is overstappen naar de door jou gewenste provider. Een speedtest geeft je dus een duidelijk beeld van jouw internetsnelheid, waarna je diverse providers met elkaar kunt vergelijken om zo de beste provider voor jou te kiezen.

Wat kun je nog meer met de speedtest?

Via een onafhankelijke speedtest kun je vaak ook zien welke pakketten in jouw buurt het meest gekozen zijn en wat de internetsnelheid van je buurman is. Daarom is het zeker aan te raden om, net als vele anderen, ook een speed test te doen en zo te ontdekken welke internetsnelheid je hebt en of je jouw internet eventueel nog sneller kunt maken. Het is de meest eenvoudige manier om op zoek te gaan naar een nieuw internet abonnement.Wil jij ook kijken wat jouw internetsnelheid is? Bekijk dan eens waar je een onafhankelijke speedtest kunt doen en voer meteen een speedtest uit om de snelheid van jouw internet te checken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-06T11:18:57.000Z Lequal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.