Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SecurityHive jubileuminterview: terugblikken én vooruitkijken

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat SecurityHive in het leven werd geroepen en dát vraagt natuurlijk om een terugblik. Want hoe is SecurityHive eigenlijk ontstaan? Wat is er in die vijf jaar allemaal veranderd in de wereld van cybersecurity en hoe ziet de toekomst eruit? Peter Bin, technisch directeur, en Kevin Groen, commercieel directeur, vertellen het ons én geven een kleine sneak peek van de nieuwste SecurityHive-oplossing!

Gebruiksvriendelijke cybersecurity

Ruim vijf jaar geleden runden drie studievrienden, waaronder Peter, een automatiseringsbedrijf. Ze werkten onder andere met kritische omgevingen van bedrijven uit de zorg en educatie. Peter: “Toen wij deze omgevingen goed moesten beveiligen, kwamen we de werking van de honeypot tegen. Vervolgens gebruikten we dat bij onze klanten en dat beviel eigenlijk zó goed, dat we daar een securitydienst van maakten. Het moest eenvoudig, betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn: SecurityHive was geboren.”

Vroeg in de startblokken

Dat Peter technisch betrokken was bij de oprichting van SecurityHive, is niet zo heel vreemd als je kijkt naar zijn jeugd. Peter: “Ik heb altijd al interesse gehad in computers en techniek. Ik bracht op de basisschool uren door achter de computer van mijn pa en richtte op mijn negende al een hostingbedrijf op. Dat werd steeds professioneler en op mijn twaalfde stond ik met hem bij de Kamer van Koophandel. Niet gek dus dat ik tijdens mijn studie al een IT-bedrijf had met vrienden en SecurityHive hieruit is ontstaan!”  

Het eerste kantoor van SecurityHive, vijf jaar geleden

De groei van cybersecurity

Vijf jaar geleden was cybersecurity nog een onderbelicht onderwerp. Hoe was het om in die tijd een cybersecuritybedrijf op te richten? Peter: “Het besef leefde toen nog niet heel erg. Wij waren allang overtuigd, maar bij klanten was dat anders. De eerste paar jaren waren om die reden echt een zoektocht. Is het doel van de oplossing duidelijk? Klopt de prijs? Je gaat gewoon heel veel uitproberen en leren en op die manier kom je steeds een stap verder. Nu leeft cybersecurity veel meer en in de afgelopen jaren zijn we keihard gegroeid. Twee jaar geleden sloot Kevin zich bij ons aan en dat bleek een ontzettend goede match te zijn.”

Nederlandse leverancier van cybersecurity

Kevin houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling, uitbreiding en kwaliteit van het partnernetwerk. Hoe kwam hij hier terecht? Kevin: “Voor SecurityHive was ik al een tijd werkzaam binnen de IT- en cybersecuritybranche. Ik ken de markt dus goed en zocht een nieuwe rol waarbij de spanning van het ondernemen nog heerste: veel nieuwe dingen uitproberen, innovatieve ideeën de ruimte geven én dus veel leren. Dat vond ik hier. En hoe gaaf is het om dit bij een Nederlands bedrijf te doen? Bij SecurityHive maken we de meeste impact door dingen echt op onze eigen manier te doen.” 

En juist door dingen op hun eigen manier te doen, is SecurityHive in de afgelopen jaren flink gegroeid. Peter: “Door de jaren heen hebben we veel geleerd en we zijn goed op weg. Zo maakten we een grote professionaliseringsslag en groeiden het aantal partners en klanten hard. Inmiddels bieden we naast de Honeypot nu ook Vulnerability Management en Mail Spectator aan.”

Kevin: “Het was een rollercoaster. Eén jaar bij een start- of scale-up staat gelijk aan vijf jaar bij een groot bedrijf: je maakt behoorlijk wat mee! In een korte tijd hebben we veel neergezet. Zo hebben we een heldere propositie neergezet met een flexibel prijsmodel en is het proces voor zowel nieuwe als bestaande partners en klanten geoptimaliseerd. Een heel belangrijk component dat we hieraan hebben toegevoegd is marketing voor partners. Dus: marketing dat een-op-een in te zetten is inclusief de eigen huisstijl van de partner.

Technisch hebben we ook veel doorontwikkeld. Zo hebben we het dashboard aangepakt, uitgebreide rapportages toegevoegd met templates voor het management, technische specialisten en auditors. Ook is een groot deel van de support geautomatiseerd zodat we klanten en partners zo snel mogelijk kunnen helpen. En als ze ons persoonlijk nodig hebben, zijn we áltijd bereikbaar per telefoon en via de chat op onze website en het portaal!”

Kevin Groen (links) en Peter Bin (rechts) over cyberrisico’s bij bedrijven

Samen tegen cybercriminelen

Op de vraag wat SecurityHive écht uniek maakt, hebben beide mannen een helder antwoord. Kevin: “Wij staan heel dicht bij de gebruiker. In het SecurityHive portaal zit een functie waarmee gebruikers feedback kunnen geven. We luisteren hier echt naar en nemen dit heel serieus. Omdat we flexibel zijn, kunnen we snel reageren en verbeteringen doorvoeren. Verder helpen we IT-dienstverleners aan alle kanten om de stap naar cybersecurity te maken. Onze aanpak hierin maakt ons anders dan traditionele fabrikanten.”

Peter: “Alles aan SecurityHive is transparant. Zo betaal je iedere maand alleen wat je gebruikt, kun je maandelijks opzeggen en zijn we heel open over onze roadmap. Op die manier kun je altijd eerlijk zakendoen en zijn de verwachtingen helder. Het is de klant en wij tégen cybercriminelen, zo vliegen we het ook echt aan. Daarom ben ik trots dat wij iets ontwikkelen wat daadwerkelijk een probleem oplost voor onze klanten en waarmee we live hackers in hun kraag vatten.”

Gebruiksvriendelijke beveiliging

Het waren dus vijf succesvolle jaren! Maar wat staat er op de planning voor de aankomende vijf jaar? Kevin: “Het uiteindelijke doel is dat wij voor elk bedrijf binnen Europa, de meest toegankelijke en relevante fabrikant zijn van cybersecurityoplossingen. Grote en kleine bedrijven in elke sector, met onze partners kunnen we iedereen helpen aan betaalbare, eenvoudige en krachtige beveiliging.” Peter: “SecurityHive wordt met een duidelijke focus, een one-stop-shop voor cybersecurityoplossingen. Een plek waar je eenvoudige, goede oplossingen afneemt die perfect met elkaar en aanvullende oplossingen samenwerken.”

Sneak peek: een nieuwe oplossing

Maar voordat het zover is, hebben Peter en Kevin nog een nieuwtje voor ons. Kevin: “We lanceren binnenkort een vierde product! We kunnen nog niet te veel verklappen, maar deze oplossing onderbreekt de communicatie tussen een geïnfecteerd systeem en een hacker.”

Peter: “Mocht het dus toch misgaan en komt er bijvoorbeeld ergens malware terecht? Dan voorkomt deze oplossing dat de hacker dit te weten krijgt en dus kan gaan rommelen in je systemen!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwtjes rondom deze oplossing? Meld je dan hier aan bij ons team.”

Ieder bedrijf is doelwit

Er ligt dus nog genoeg op de plank voor SecurityHive. Wat verwachten jullie van de ontwikkelingen in de cybersecuritywereld? Kevin: “We zien dat de bewustwording rondom cybersecurity enorm groeit. Dat is een goed begin, maar er valt nog veel winst te behalen. Denk niet dat je geen doelwit bent. Vraag jezelf eerder af: hoe kan iemand mijn organisatie digitaal chanteren en wat voor impact heeft dat op het bedrijf?

We zien bijvoorbeeld in de zorgsector en de maak-industrie, een toename in het gebruik van IoT-oplossingen en smartapparaten. Dit kan echt een groot risico opleveren. Zorg dus dat alles secured by design is en dat cybersecurity een standaardonderdeel is bij iedere nieuwe stap die jouw bedrijf zet.”

Nieuwsgierig naar de oplossingen van SecurityHive en wat deze voor jou kunnen betekenen? Neem dan hier contact op met Peter en Kevin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-10T18:54:53.000Z SecurityHive


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.