Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

3 handige software pakketten voor fotobewerking

Foto’s bewerken kan op verschillende manieren. Met een goed software pakket ben je aardig op weg. Maar wat is een goed software pakket? Met of zonder abonnement? Het hangt volledig van je doel af. Hoe professioneel wil je gaan?

Waar moet een goed softwarepakket voor fotobewerking aan voldoen?

Je kunt om verschillende redenen op zoek zijn naar een softwarepakket om je foto's bij te werken. Misschien ben je hobbyfotograaf en vind je het leuk om een selectie van de mooiste foto's uit je collectie nog beter te maken dan ze al zijn. Maar het kan ook zijn dat je beroepshalve gebruikmaakt van foto's. Bijvoorbeeld als je professioneel fotograaf, webdesigner of art director bent, of als je regelmatig foto's plaatst op een social media account. Wat de reden ook is, je bent op zoek naar foto's die helemaal voldoen aan de eisen die je in gedachten hebt. Dat betekent een foto met heldere en sprekende kleuren, goede contrasten en geen onbedoelde oneffenheden die het beeld verstoren. Met de juiste fotobewerking software kun je de mooiste foto's nog beter maken.

Het verschil tussen een eenvoudig en professioneel softwarepakket

Met veel fotobewerkingsprogramma's die je online kunt vinden, kom je al een heel eind voor de genoemde bewerkingen. Maar als je echt professioneel bezig wilt gaan, dan wil je de mogelijkheid hebben om met lagen te werken, diepte in het beeld te brengen, details weg te halen of bijvoorbeeld een deel van het beeld te vervangen en voor een vloeiende overgang te zorgen tussen achtergrond en het onderwerp van de foto. Hierdoor kom je al snel uit bij dure softwareprogramma's, omdat de eenvoudige programma's deze mogelijkheden allemaal niet hebben. Maar gelukkig zijn er toch nog goede softwarepakketten waarmee je dezelfde prachtige resultaten kunt bereiken.

Kies GIMP als het beste gratis alternatief voor fotobewerking

Zeker als je al eens met Photoshop hebt gewerkt, zul je in GIMP een waardig alternatief herkennen. Je hebt met GIMP een pakket dat zeer uitgebreid is en dat veel verschillende tools heeft. Bovendien kun je in GIMP ook met Photoshop PSD-documenten werken. Het is een opensource programma wat betekent dat het altijd up to date is als het gaat om het toepassen van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Er zijn ook veel gratis plug-ins beschikbaar. GIMP is bij uitstek geschikt voor de professionele fotobewerking.

Bewerk je foto's met Ashampoo Photo Optimizer 2020

Werk je vaak met foto's die eenzelfde soort bewerking vragen? Dan is dit programma iets voor jou. Je laadt de foto's eenvoudig op en het selecteren en bewerken van meerdere foto's tegelijk gaat net zo eenvoudig. Het programma biedt bovendien de optie om handmatig kleuren te corrigeren en daarvoor kun je gebruik maken van een uitgebreid aantal filters.

Canva - Een gratis tool voor het aanpassen van je foto's

In de gratis versie van Canva heb je de beschikking over de gratis cloudopslag van 1 GB. Dit is ruim voldoende om al je privéfoto's in op te slaan en ze uit te halen op het moment dat je ze gaat bewerken. Maak hiervoor gebruik van de 8000 templates en verfraai je foto's dankzij de vele verschillende achtergronden en afbeeldingen die je nog aan je originele foto's kunt toevoegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-31T09:33:12.000Z Marcel Schenk Photography
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.