Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een quiz in een interactieve PowerPoint binnen een technisch bedrijf

Je ziet het vaak gebeuren je bent een presentatie aan het volgen en op een gegeven moment wordt er een quiz gegeven. Wat is de reden hiervan en waarom zijn quizzen dan zo populair om te doen? Er zit echt een reden achter en zodra die reden bij jou bekend is weten wij zeker dat jij dit bij je volgende presentatie ook gaat doen.

Waarom worden er quizzen gebruikt?

Vaak duurt een presentatie enige tijd. Niet iedereen zit hierop te wachten en soms is dat te merken bij degene die de presentatie geeft. Dat werkt demotiverend voor degene die presenteert en voor jouzelf is dat ook niet leuk. Als iemand een presentatie geeft van drie kwartier of een uur dan ben jij na een tijdje het ook zat steeds informatie in je op te nemen.

De informatie kan nog zo interessant zijn, maar de mens gaat uiteindelijk gewoon aan andere dingen denken. In dat geval kun je dus wat meer interactie met je publiek hebben. Een quiz is een voorbeeld daarvan. De informatie blijft en beter hangen doordat je erop doorgaat op een andere manier en je toont interactie met je publiek. Dit maakt het dat zij ook niet het gevoel hebben dat ze steeds aan het luisteren zijn steeds.

Een interactieve PowerPoint kun je op verschillende manieren invullen, bijvoorbeeld met een quiz. Tussentijds je presentatie kun je een quiz doen waarbij je de kennis van je luisteraars kan checken. Hierdoor weten zij dat ze beter moeten opletten. Dit kun je van te voren aangeven bij de inleiding waar je verteld waar je het over gaat hebben die dag.

Er zijn ook andere manieren om dit te doen. Zo kun je tussendoor vragen stellen of je kunt de gelegenheid geven om vragen te stellen. Hierdoor is iemand meer geneigd te luisteren naar je verhaal. Misschien als ze het niet begrijpen dat ze denken laat maar dit gaat niks worden. Terwijl als je de gelegenheid biedt vragen te stellen ze het eerder begrijpen en beter gaan luisteren.

De laatste bekende tips voor de beste presentatie

 Er zijn een aantal tips die wij je willen meegeven voor de meest succesvolle presentaties. Je wilt natuurlijk op je best presenteren en op je best overkomen. Dit kun je gemakkelijk doen met een aantal tips. Deze tips hebben wij uitgebreid toegelicht op de website en kun je gewoon vrijblijvend bekijken. 

Indien je nog steeds een aantal vragen hebt of er is iets onduidelijk kun je ook contact met ons opnemen, maar allereerst is het belangrijk de site te bekijken. Daarna staan wij klaar om jou te helpen om de perfecte presentatie te geven. Bekijk hier het laatste nieuws over PowerPoint laten ontwerpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-14T10:01:24.000Z Mr.Prezident
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.