Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Aumatics ontvangt certificering voor gegevensbeveiliging

Aumatics heeft het traject voor ISO 27001-certificering met succes doorlopen. De IT-dienstverlener is hierdoor gecertificeerd voor zorgvuldige omgang van gegevens.

Het internationaal erkende ISO27001 geeft aan dat de gegevens die in beheer zijn of worden gebruikt voor de klanten van Aumatics in goede handen zijn. Om die zekerheid te bieden, is vorig jaar het proces gestart in samenwerking met onze partner QVox.

In deze periode heeft QVox binnen Aumatics de methodes, taken, rollen, procedures en gegevensdragers uitvoerig beproeft en doorgelicht.  

IT Security als voorwaarde

Het succesvol afronden van de finale externe audit is uitgevoerd door BSI. Hiermee voldoet Aumatics aan de ISO 27001 norm. De certificering komt tegemoet aan een trend binnen IT Security, aldus Ed van Puffelen, directeur/oprichter van Aumatics. ‘Effectieve beveiliging van data binnen een organisatie is een voorwaarde. Daar zijn goede methodes en apparatuur voor, maar daarmee begint het pas. Je moet ook laten zien dat een organisatie is ingericht rond de eisen die ISO 27001 stelt.’

‘Wij zien dat bedreigingen rond IT Security groter worden. Dat vraagt op zowel technisch als organisatorisch niveau meer van ons. Met deze certificering laten we zien dat we onze activiteiten rond IT Security kunnen omzetten in resultaten. Met het ISO27001-certificaat in handen weten we wat we moeten doen om dit niveau vast te houden. Daar blijven we ons dagelijks voor inzetten’. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-11T13:41:54.000Z Aumatics


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.