Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo sluit je Philips Hue buitenverlichting aan

Als je verlichting aan wil leggen in je tuin en je hebt voor de Philips Hue lampen gekozen, dan lijkt het een ingewikkelde klus om dit allemaal aan te moeten sluiten. Maar niets is minder waar. Als je vooraf een goed lichtplan hebt gemaakt en je hebt waterdicht materiaal om mee te werken is het een fluitje van een cent. Een goede voorbereiding is dan ok al het halve werk. In deze blog kun je stap voor stap lezen hoe je je Hue tuinverlichting aan zou kunnen sluiten.

Welke Hue tuinverlichting heb je gekozen? 

Om te beginnen is het slim om te kijken of je de Hue lampen op hoogspanning of op laagspanning hebt gekozen. Niet alle lampen werken namelijk op hoogspanning. Normaal gesproken moet je er in de winkel op letten dat je lampen koopt met hoogspanning, want dat is wat er in jouw huis binnen komt.

Mocht je toch lampen op laagspanning hebben gekocht is er geen man overboord. Je kunt er dan gewoon een transformator tussen plaatsen. Meestal worden deze transformatoren standaard meegeleverd bij de lamp. Bekijk hier de mogelijkheden voor Philips Hue buitenverlichting.

Hoe installeer je buitenverlichting op hoogspanning? 

Het aanleggen van je buitenverlichting hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Het zijn eigenlijk maar 5 stappen die je hoeft te doorlopen voordat je kunt genieten van de sfeervolle buitenverlichting. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kun je altijd nog een specialist inschakelen.

Natuurlijk is het belangrijk dat je je eerst goed laat voorlichten en de juiste verlichting gaat aanschaffen. Daarvoor is het belangrijk een specialistische winkel te bezoeken die jou alles kan vertellen over de Philips Hue buitenverlichting. Vind hier de openingstijden van de showroom van een verlichtingsspecialist

Maak van tevoren een lichtplan en zet de stroom af

Doordat je vooraf een lichtplan maakt, maak je het aansluiten van je Hue buitenverlichting makkelijker en minder ingrijpend. De kabels die nodig zijn om de verlichting aan te sluiten moeten 60 centimeter diep de grond in. 

Strip de kabels met een striptang

Als de kabels op de juiste plek liggen moet je ze strippen met behulp van een striptang. Heb je geen striptang, dan kun je het omhulsel wegsnijden met een scherp schilmesje. Zorg er wel voor dat je niet te veel wegsnijdt. 

Verbind de kabels met een kroonsteentje 

Als er geen aansluitklem op de lamp zit moet je de kabels met behulp van kroonsteentjes aan elkaar verbinden. Als je dit hebt gedaan is het tijd om de lamp te testen. Doe dit altijd eerst voordat je verder gaat naar de volgende lamp. 

Het koppelen van de Lamp

Wanneer alle lampen werken is het tijd om de lampen aan de Hue bridge te koppelen. Hiermee sluit je de lampen aan op je wifi-netwerk. Nu kun je de lampen bedienen via een app. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-14T11:03:54.000Z DeDomoticaStore


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.