Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een ICT opleiding volgen naast je baan, zo doe je dat!

Je bent nooit te oud om te leren! Een cliché wat ons vaak voor de voeten wordt gegooid, maar wat wel een waarheid als een koe is. Door je te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren blijf je juist jong. Je prikkelt je hersenen om weer eens even flink aan de slag te gaan en daarnaast brengt het je tot nieuwe inzichten. Zeker wanneer je ook nog eens een opleiding doet in een sector die volop in ontwikkeling is én zich linkt aan je werk, kun je er ook nog eens leuk extra mee gaan verdienen. Kortom, heb je nog meer redenen nodig om aan een opleiding te beginnen? Misschien hik je tegen de kosten en de tijd die je nodig hebt aan. Een goede opleiding kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen en de nodige tijd vragen. Maar ook hier hebben we dé oplossing voor. Dus neem vandaag nog de stap en start met bijleren.

Lekker vanuit je luie stoel

In onze drukke levens past het niet altijd om óók nog een opleiding te volgen, althans dat denken we. Maar er is meer mogelijk dan je denkt, met dank aan het tijdperk waarin we leven. Online is praktisch iedere cursus of opleiding te volgen, zeker op het gebied van ICT. Wanneer jij kiest voor een gerenommeerd instituut als https://www.nti.nl weet je dat je een volwaardige opleiding met erkend diploma kunt behalen. Je hoeft nergens naartoe maar dit is soms wél mogelijk, dit ligt helemaal aan jouw eigen planning en voorkeuren. Daarnaast zijn er tussenoplossingen denkbaar zoals de virtuele classroom en een docent op afstand. Ook zijn er fora waar je met medestudenten kunt communiceren. Dus zenuwachtig voor een tentamen? Dit is gewoon bespreekbaar met medestudenten en je zult er al snel achter komen dat iedereen dat is!

Kortom; alles wat jij nodig hebt om succesvol een opleiding te volgen, maar zonder de verplichting om ergens op een specifieke tijd- en plaats te zijn.

Het kostenplaatje

Naast het feit dat we tegenwoordig allemaal een druk bestaan kennen, is ons bestaan ook steeds duurder aan het worden. Wanneer je al moeite hebt om de touwtjes aan elkaar vast te knopen kan een investering in je ontwikkeling door middel van een opleiding geen prioriteit zijn. Maar ook dit is tegenwoordig geen argument meer. Door de invoering van een nieuwe maatregel kan iedereen in Nederland een STAP-budget aanvragen ongeacht huidige werk of baan. Met dit budget (tot wel 1000 euro) mag je een opleiding doen van jouw voorkeur, zonder dat hierbij een link naar je huidige werk nodig is. Het enige vereiste is dat je dit bij een betrouwbare aanbieder zoals NTI doet zodat de overheid weet dat het kwaliteit is wat je leert. Ook alle ICT opleidingen vallen hieronder! En het mooie is, je kunt ieder jaar (na succesvolle afronding) opnieuw dit budget aanvragen.

Kortom, met het STAP-budget worden opeens alle opleidingen mogelijk om te volgen voor jou. Zeker wanneer je dit combineert met een instituut wat jou de ruimte geeft om op je eigen tempo te leren waar je wilt, is er geen argument meer over waarom jij niet vandaag nog start met het leren van de laatste ICT-skills!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-23T09:23:53.000Z dbom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.