Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Redenen waarom je moet leren programmeren

Programmeren is overal zichtbaar, niet alleen op je telefoon of computer, maar op heel wat apparaten die je dagelijks gebruikt worden programmering systemen toegepast. Programmeren klinkt voor veel mensen als een supertalent of gewoon iets moeilijks, toch wordt de wereld om ons heen steeds digitaler. Daarom is het handig om bij de tijd te blijven en vertrouwd te zijn met je computer.

Programmeren of coderen is het schrijven van een reeks instructies. Deze instructies kan een computer of apparaat uitvoeren. Een taak wordt omgezet in een code door middel van computertaal.

Digitaliserende toekomst

De toekomst is aan het digitaliseren, we gaan meer en meer digitaal moeten leren leven. Winkels prijzen niet meer zelf, dit wordt in het distributiecentrum gedaan door een etiketteermachine of met de hulp van een laser graveermachine. Post wordt niet meer handmatig uitgezocht, dit gebeurt door een sorteermachine. Zo krijgen steeds meer banen te maken met de digitale wereld en waarschijnlijk krijgt ook jouw baan een technisch tintje. Door coderen en programmeren ga je in het algemeen een stuk handiger worden met computers. Hierdoor kan je veel tijd winnen en je collega's een stapje voor zijn. Misschien blink je wel zo uit dat het tijd wordt voor een promotie.

Thuis

Je kunt coderen gemakkelijk thuis leren. Je hoeft er nergens voor naartoe. Geen last van slecht weer dus. Je hebt er ook niet per se een speciale opleiding nodig om te leren programmeren. Online worden op dit moment mega veel cursussen aangeboden van verschillende prijsklassen. Met deze cursussen kom je al een heel eind. Wanneer je het iets professioneler wilt opzoeken, kun je je nog altijd inschrijven voor een lesprogramma of studie op de universiteit. De thuiscursussen zijn dan een makkelijk opstapje om te kijken of het programmeren iets voor je is. Met wat klein en snel coderen kom je al een heel eind en daarbij kun je het dagelijks leven een stuk gemakkelijker maken.

Baan of hobby

Mocht het nou echt iets voor jou zijn, kun je de professionele kant op. Er worden heel veel banen aangeboden met hoge salarissen. Er staan op dit moment namelijk meer banen aangeboden, dan dat er programmeurs zijn. Het is nou eenmaal een vrij nieuw werkgebied. De startbanen verdienen al flink, en je kunt makkelijk doorgroeien. Het loon van een ICT'er is erg aantrekkelijk en aangezien ze mensen te kort komen krijg je gegarandeerd snel een baan en heb je het waarschijnlijk zelfs voor het kiezen. Je hebt dus je toekomst in eigen handen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-22T12:06:19.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.