Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

10 voordelen van het inhuren van een Pentesting bedrijf

Pentesting, ook bekend als ethisch hacken, is het proces waarbij een systeem wordt getest om de kwetsbaarheden ervan te vinden en aan te pakken voordat een aanvaller dat kan. Deze tests worden uitgevoerd door hackers, zodat zij kunnen inbreken in het netwerk van een organisatie en eventuele zwakke plekken kunnen blootleggen.

Dit artikel laat u kennismaken met pentesting, legt uit waarom uw bedrijf een pentest bedrijf zou moeten inhuren en geeft advies over hoe u er een kunt kiezen om het meeste uit deze dienst te halen. Lees verder om meer te weten te komen!

Wat is pentesting?

Pentesting is het proces van het testen van een systeem om de zwakke plekken te vinden en aan te pakken voordat een aanvaller dat kan. Pentesting wordt uitgevoerd door professionele Ethische Hackers om de zwakke punten van uw systemen en netwerken te bepalen. Ethische hackers kunnen interne werknemers of externe contractanten zijn. Een pentest kan met of zonder penetratietest worden uitgevoerd. Een penetratietest is een gedocumenteerde test met als doel een beoordeling en advies voor verbeteringen van de beveiliging. Een penetratietest kan een gecontroleerde en ethische poging omvatten om de beveiliging van het systeem te doorbreken om de kwetsbaarheden ervan aan te tonen en een risicorapport op te stellen.

Waarom is pentesting essentieel voor een bedrijf?

Penetratietesten kunnen worden gebruikt om het netwerk, de toepassingen, de beveiligingssystemen en de werknemers van uw bedrijf te testen. Pentesting is een belangrijk onderdeel van de algehele Information Security (infosec) strategie. Het wordt gebruikt om de beveiliging van een organisatie te testen door aanvallen van kwaadwillende buitenstaanders en binnenstaanders te simuleren. De resultaten van een pentest laten zien welke kwetsbaarheden uw systemen hebben, hoe ze worden uitgebuit en hoe u de gaten kunt dichten om te voorkomen dat ze worden uitgebuit. Een pentest is als een gezondheidscontrole voor de infosec van uw bedrijf. wordt steeds belangrijker naarmate bedrijven meer en meer klantgegevens naar de cloud overbrengen. Pentesting kan u helpen deze potentiële risico's te identificeren, en de juiste beveiligingsmaatregelen te implementeren.

Voordelen van het inhuren van een pentesting bedrijf

Als u een pentesting bedrijf uw systemen laat testen, krijgt u een duidelijk beeld van de zwakke punten in uw beveiliging. Dit stelt u op zijn beurt in staat om die zwakke punten aan te pakken voordat een aanvaller er misbruik van maakt. Pentesting helpt u ook bij het identificeren van potentiële cyberdreigingen, zoals ransomware en virussen, en bij het ontwikkelen van preventieve maatregelen hiertegen. Pentesting zal uw bedrijf op vele manieren ten goede komen. Het verhoogt de veiligheid van uw organisatie, verlaagt de IT-kosten, minimaliseert de downtime en verhoogt de efficiëntie.

Belangrijkste punten

Het inhuren van een pentesting-bedrijf is een essentieel onderdeel van het beheren van beveiligingsrisico's. Pentesting zal u helpen uw kwetsbaarheden te identificeren en een strategie te ontwikkelen om deze te dichten. Het zal u ook in staat stellen om te testen op cyberbedreigingen en preventieve maatregelen hiertegen te ontwikkelen. Lees hier het laatste nieuws van Surelock.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-29T15:28:40.000Z Surelock


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.