Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat is het voordeel van tweedehands boeken kopen?

Ben je op zoek naar een leuk, spannend of een bijzonder boek? Dan is het zeker een optie om eens op zoek te gaan naar een tweedehands exemplaar. Dit is een stuk goedkoper dan een nieuw boek en ook nog eens veel beter voor het milieu.

Je kan ook eens goed naar de boeken in je boekenkast kijken. Hoeveel van de boeken die in je bezit zijn heb je al meerdere malen gelezen? Heb je zin in een nieuw boek, kijk dan eerst eens of je het ergens tweedehands kunt kopen. Lees hier alles over het belang van tweedehands boeken kopen.

Heb je zelf boeken over die je na een keer lezen niet meer opengeslagen hebt? Denk er dan eens aan om deze zelf tweedehands te verkopen. Door voor tweedehands boeken te kiezen worden er minder grondstoffen, water en energie gebruikt. Het scheelt ook een berg afval.

Milieuwinst

Door tweedehands boeken te kopen of te verkopen kan een flinke milieuwinst opleveren. Wanneer je boeken hergebruikt wordt hun levensduur verlengd. En er hoeven geen nieuwe boeken gedrukt te worden.

Hierdoor kan er aanzienlijk worden bespaard op energie, grondstoffen, water en afval. Ben je een boek na een keer lezen al beu? Dan is het zeker de moeite waard om het tweedehands te verkopen en er op die manier iemand anders blij mee te maken.

Financieel

We proberen met zijn allen zo duurzaam mogelijk te lezen. Verder vinden veel mensen het belangrijk om zoveel mogelijk geld te besparen. Iedereen weet dat nieuwe boeken aanschaffen behoorlijk duur kan zijn.

Zeker wanneer het boeken betreft die je waarschijnlijk na een keer lezen in de kast zet om er nooit meer uit te komen. Het is toch zonde om een boek na het lezen in de kast te laten verstoffen? Het is een veel beter idee om het boek een tweede leven te geven.

Door spannende boeken tweedehands aan te schaffen ben je veel minder geld kwijt dan wanneer je deze boeken allemaal nieuw koopt. Wanneer je eenmaal weet hoe een spannend boek afloopt zul je het waarschijnlijk niet snel nog eens een keer gaan lezen.

Toch zijn er veel mensen op zoek naar het boek wat jij net uitgelezen hebt. Ook die mensen willen graag zo weinig mogelijk voor dit boek uitgeven. Verkoop jij vervolgens het gelezen boek, dan zijn zowel de verkoper als de koper blij.

Wie een tweedehands boek koopt, hoeft veel minder geld uit te geven dan wanneer er een nieuw boek gekocht zou worden. Verkoop je een boek, dan levert je dat weer geld op. Daar kan je mooi weer een paar tweedehands boeken voor kopen! Heb je vragen over het kopen van tweedehands boeken? Bekijk de veelgestelde vragen van Boekenbalie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-29T15:31:39.000Z Boekenbalie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.