Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Doc-Direkt kiest hyperautomationoplossing van You-Get

Combinatie van workflow automation en AI draagt bij aan een transparantere overheid

De Shared Service Organisatie van het Rijk Doc-Direkt gaat een samenwerking aan met hyperautomationspecialist You-Get, sinds dit jaar onderdeel van IT-dienstverlener ilionx. De aanleiding voor de samenwerking is de Wet Open Overheid. Overheidsinstellingen moeten sneller reageren op verzoeken tot openbaarmaking (Woo-verzoeken). In de oplossing wordt workflow gecombineerd met Artificial Intelligence (AI), waardoor de verzameling, beoordeling en anonimisering van informatie sterk versnelt. Met deze oplossing, die You-Get op basis van IBM-technologie heeft ontwikkeld, wordt bijgedragen aan een gestructureerde uitvoering van het Woo-proces. De looptijd van de samenwerking is drie jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Aansluiting voor alle overheidsinstellingen

Alle overheidsinstellingen in Nederland kunnen via Doc-Direkt gebruikmaken van de applicatie. De oplossing scheelt rijksmedewerkers een hoop werk, omdat de applicatie dubbele documenten uit bronnen haalt, documenten in chronologische volgorde zet en AI nagaat wat er gelakt moet worden. Waar de afhandeling van een Woo-verzoek voorheen weken kon kosten, kan dit met de hyperautomationoplossing worden teruggebracht naar enkele dagen. Hierdoor wordt sneller gereageerd op verzoeken tot openbaarmaking. Door gebruik te maken van een combinatie van workflow en AI is er volledig inzicht in behandeltermijnen en de status van verzoeken. De eerste overheidsinstanties gaan de software naar verwachting al voor het eind van het jaar gebruiken.

Desmin Dekker, Director New Business bij You-Get: “We zijn erg trots op deze samenwerking. Het beste van twee werelden komt hierin samen: onze jarenlange ervaring met overheidsorganisaties en onze expertise op het gebied van hyperautomation. Samen met IBM helpen we met één oplossing veel rijksorganisaties met de procesoptimalisatie en de gestructureerde uitvoering van de Woo. De combinatie van AI en workflow is uniek aan de software. We hebben een sterke oplossing gerealiseerd om de oplopende afhandeltermijn van Woo-verzoeken in te korten.” 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-30T10:46:16.000Z ilionx


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.