Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IT-student in het bedrijfsleven

Wanneer je besluit iets te studeren waar je passie voor hebt, wordt studeren leuk. Dit betekent dat je waarschijnlijk aan een drukke en spannende tijd begint. Veel nieuwe indrukken en gezichten. Gedurende deze tijd maak je nieuwe vrienden en ontmoet je veel mensen die je inspireren.

Beginnend student

Als student moet je je snel aanpassen aan veel nieuwe dingen. Je ontmoet veel nieuwe mensen en ineens heb je veel nieuwe vrienden gemaakt. Tijdens je studie streef je een onderwerp na wat jouw fascineert en je aandacht trekt. Het plan is om in deze richting jouw toekomst te vinden en hier doe je dan ook je best voor. Of het plan nou stopt bij het behalen van je diploma, of dat je het al helemaal hebt uitgestippeld. Alle nieuwe informatie die op je afkomt lijkt aan het begin allemaal een beetje veel, maar je komt er al snel achter dat je dit wel kan. Alles begint een plekje te krijgen. Je ziet jezelf groeien en merkt dat het tijd is voor een volgende stap.

Eerste aanraking met bedrijven

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij deze ontplooiende studenten. Studenten bieden een nieuw perspectief. Ze hebben vaak een frisse blik en kunnen bedrijven helpen met een specifiek onderdeel waar ze in vastlopen. Dit kan leiden tot nieuwe mogelijkheden om vraagstukken waar te nemen en nieuwe manieren om problemen op te lossen. Dit kan bedrijven vooruit helpen. Studenten kunnen op hun beurt weer ervaring opdoen in een specifiek loopbaangebied. Dit staat goed op hun cv. Ook valt het te combineren met school. Veel studenten nemen een bijbaan programmeren. Ook krijgen veel studenten de mogelijkheid aangeboden vanuit school om deel te nemen aan coworking programma’s met verschillende bedrijven. Wanneer je studievlak het toelaat kun je je zo ontwikkelen tot java developer.

Overvallen met werkaanbod

IT-afdelingen hebben goed opgeleide IT-professionals nodig om moeilijke taken uit te voeren. Hierdoor zijn hoogopgeleide IT-studenten een grote troef voor bedrijven. Bedrijven kunnen bij veel vraagstukken profiteren van de hulp van de IT-studenten. Hieronder valt de ontwikkeling van de corporate websites. Daarnaast kunnen studenten bedrijven helpen met andere IT-gerelateerde vraagstukken. Er is nog steeds groot tekort aan deze werknemers, IT’ers zijn daarom veel waard. Werkgevers bieden tegen elkaar op en studies worden aantrekkelijker gemaakt. Een gouden wereld dus voor de opkomende IT-studenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-09T18:10:03.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.