Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo zorg je dat jouw IT-afdeling koel blijft onder de werkdruk

Elk bedrijf heeft er mee te maken, een hoge werkdruk. Er komt maar geen einde aan je to-dolijstje en daarbij stapelen de aanvragen zich steeds hoger op. Het gevolg? Uitvallend personeel en geen plezier meer in het werk. IT-afdelingen hebben ook erg te kampen met een hoge werkdruk. Met de tips in dit artikel zorg je ervoor dat jouw IT-afdeling koel blijft onder de werkdruk.

Zorg voor voldoende personeel

Ja dat klopt, het is in deze tijd onwijs lastig om aan personeel te komen. Dit geldt voor alle sectoren, waaronder ook de IT-sector. Toch is het dé oplossing om onder de werkdruk uit te komen. Zodra je teamsamenstelling in orde is, kun je het werk verdelen over meerdere bordjes. Met het onderhouden van een compleet team, is het ook eenvoudiger om afwezigen op te vangen. Stel jouw IT-beheerder gaat met zwangerschapsverlof. Dan moet je vervanging regelen voor tijdens dit verlof. Een goed en breed team is dan ook van groots belang om werkdruk te voorkomen.

Je mag vaker “nee” verkopen

Het is een goede eigenschap als je altijd je collega’s uit de brand wilt helpen. Maar bedenk altijd goed dat je jezelf niet moet wegcijferen. Wanneer je altijd je collega’s helpt met ad hoc klusjes, kan het zijn dat je hieraan onder doorgaat. Je eigen werk stapelt zich ondertussen op en voor je het weet zie je door de bomen het bos net meer. Hoe voorkom je dit? Door wat vaker nee te zeggen. Je collega’s zullen dit wel begrijpen. Je eigen gezondheid staat ten slotte voorop. 

Even uithijgen na een drukke periode

Ondanks alle maatregelen tegen werkdruk, blijf je natuurlijk drukke periodes houden. Dit is ook absoluut niet erg en hoort er volkomen bij. Maar wat wel belangrijk is, is wat je doet na een zo’n drukke periode. Als je merkt dat het wat rustiger begint te worden, is het niet de bedoeling dat je jezelf weer gaat opzadelen met extra werk. Zorg voor een periode van rust na een drukke periode. Ga wat vaker met je team wat leuks doen en zorg dat de ontspanning weer terugkeert. Hierdoor ben je straks weer helemaal fris als er een nieuwe drukke periode aankomt. 

Praat met elkaar

Het klinkt misschien als een cliché, maar dat komt omdat het ook echt waar is. Zit je ergens mee, schroom dan niet hiermee bij iemand aan te kloppen. Bespreek je iets liever niet met je manager? Elk bedrijf heeft een vertrouwenspersoon waar je alles kwijt kan. Zaken voor jezelf houden helpt vaak niet en kan zelfs dingen erger maken. Praten is volkomen normaal en vaak een goed medicijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-20T11:08:10.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.