Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Duurzaamheid in de techsector? Dé aandachtspunten!

Duurzaamheid is een steeds groter thema aan het worden, het belang en de aandacht ervoor neemt ontzettend snel toe. Niet alleen omdat we minder belastend willen worden voor onze omgeving en het klimaat, ook omdat de kosten van verbruik stijgen. Zo zijn de gasprijzen door het dak aan het gaan en ook de energierekening is niet om vrolijk van te worden. Daarom kan focussen op duurzaamheid binnen geen enkel bedrijf of organisatie onbesproken blijven. Ook binnen de techsector wordt het een steeds groter thema. Iedere sector brengt echter specifieke maatregelen en aanpassingen met zich mee. Waar de winst te behalen valt in de techbranche? Lees snel verder.

Uitserveren

In de techsector gebruikt men bovenmatig veel stroom en energie om alles draaiende te houden. Wat de grootverbruiker in deze is? De server. Zoals je ongetwijfeld weet, is dit een apparaat wat cónstant aanstaat en waar altijd energie nodig is. Hier zijn echter door de jaren wel innovaties geweest, waardoor servers vaak veel duurzamer gebouwd kunnen worden dan de huidige varianten. Een nieuwe serverruimte bouwen door een professional is dan ook aan te raden. Zij kunnen je precies adviseren over waar de winst te behalen valt en hoeveel jouw ruimte op dit moment verbruikt.

Refurbished

Als techgigant maar ook als kleine speler in de techsector heb je ook veel hardware nodig. Niet alleen voor jezelf maar ook -of eigenlijk juist- voor je medewerkers. Dit is niet alleen prijzig maar ook zeer belastend voor het milieu. In de techsector is het gebruikelijk om áltijd met het nieuwste van het nieuwste te werken en oudere apparaten weg te doen. Dit is vandaag de dag echter niet meer nodig. De innovaties zijn soms zo gering dat een nieuwe versie aanschaffen praktisch geen meerwaarde heeft. Daarnaast is het een optie om oude spullen via de refurbished markt te verkopen of juist daar aan te kopen. Minder belastend voor de omgeving, en ook nog eens zeer voordelig. Iets wat vandaag de dag voor de meeste bedrijven ook zeer welkom is, een flinke besparing op een kostenpost.

Kortom, iedereen moet vandaag de dag zijn beste beentje voor zetten waar het gaat om een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Dit is niet alleen een collectief belang, maar levert ook een kostenbesparing op voor de toekomst nadat er vaak een geringe investering is gedaan. Schroom niet om hierbij de expert te zoeken die precies weten hoe dit werkt, met deze kennis ga jij uiteindelijk zeer je voordeel mee doen. Duurzaamheid en de techsector, wellicht in eerste instantie geen logische combinatie maar bij nader inzien zeker wel!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-20T12:50:07.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.