Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tips voor het vinden van de perfecte IT-medewerker

Het valt niet mee om de ideale IT-medewerker te vinden. Zeker tegenwoordig niet, in een tijd waarin personeelstekorten de klok slaan. En dat terwijl ieder bedrijf op zoek is naar de beste IT-specialist. Nu zijn er gelukkig handige tips die bij deze zoektocht helpen. Welke tips dat zijn, ontdek je in dit artikel.

Weet wie je zoekt

Alleen een goede vacaturetekst is niet genoeg. Je kunt er namelijk van uitgaan dat ieder bedrijf dit doet. Als je een duidelijk beeld hebt van wat de IT’er voor jouw bedrijf gaat betekenen en welk profiel hierbij past, kun je beter zoeken. Simpel gesteld: een developer inhuren wordt eenvoudiger als je weet wat voor soort developer je zoekt.

Het mes van een duidelijk profiel snijdt overigens aan twee kanten. De IT’ers die op de vacature reageren weten perfect waar ze aan toe zijn. De kans is groot dat iemand met de juiste functie-eisen een brief stuurt.

Kijk over de grens

Als je moeite hebt met het vinden van geschikt IT-personeel, kun je proberen om het over de grens te zoeken. Dit wordt nearshore development of outsourcing genoemd. Hierbij worden de zakelijke activiteiten uitbesteed naar andere landen. Vaak zijn dit landen die in Europa liggen.

Voorbeelden van landen waar remote developers uit kunnen komen zijn Portugal en Bosnië-Herzegovina. Het werk is hetzelfde en je vergroot je vijver met kandidaten aanzienlijk.

Een goede vacaturetekst

Nog even terugkomend op de tekst van de vacature. Want hoewel dit niet genoeg is, helpt het natuurlijk wel. Niet alleen kandidaten moeten eruit springen met hun sollicitatiebrief. Gezien de grote concurrentie moet ook de vacaturetekst lezers en daarmee kandidaten aantrekken.

Nu is het lastig om aan te geven wat precies een goede vacaturetekst is, omdat de meningen hierover verschillen. In ieder geval is het belangrijk om het functieprofiel duidelijk te vermelden en de lezer ervan te overtuigen waarom het de moeite waard is om te reageren. En er mogen uiteraard geen spelfouten in de tekst staan.

Gebruik de juiste kanalen

Wat voor marketing geldt, is ook bij vacatures het geval. De kans op succes wordt groter als je vacature wordt gevonden. Behalve op je eigen website is het verstandig om de vacature ook op verschillende vacaturewebsites te laten plaatsen.

En vergeet ook sociale media niet. LinkedIn is daar natuurlijk het beste platform voor. Maar het kan ook geen kwaad om met een leuke post kandidaten via Instagram of Facebook geïnteresseerd te maken. Een video is overigens een uitgelezen kans om het bedrijf goed in de picture te zetten. En je weet wat ze altijd zeggen: een beeld zegt meer dan woorden. Wees dus lekker creatief en haal alles uit de kast om het beste IT-personeel te kunnen aantrekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-14T14:23:26.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.