Managed hosting door True

Adobe presenteert Acrobat 9

Adobe Systems kondigt Adobe Acrobat 9 aan, een nieuwe versie die het creëren en delen van elektronische documenten verandert. Acrobat 9 ondersteunt Adobe Flash-technologie, biedt de mogelijkheid om diverse soorten content te bundelen in rijke pdf-portfolio's en geeft toegang tot real-time mogelijkheden om samen met collega's aan een pdf-document te werken.

Adobe biedt in versie 9 van Acrobat voor het eerst ondersteuning voor Adobe Flash-technologie. Hiermee kunnen gebruikers Flash Player compatibele video en applicatiebestanden in pdf-documenten opnemen. Ontvangers hebben alleen de gratis Adobe Reader 9-software nodig om de content te gebruiken. Statische documenten komen tot leven als dynamische communicatie.

Nieuw is ook de mogelijkheid om diverse soorten content te bundelen in één document met het nieuwe concept van pdf-portfolio's. Deze portfolio's stellen professionals in staat om verschillende mediatypen zoals documenten, video, geluid en zelfs 3D-objecten samen te brengen in één compact pdf-bestand. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende professionele layouts, of zelf een ontwerp maken, om snel content te integreren, de navigatie te bepalen en eigen branding toe te voegen. Hierdoor worden verkoopvoorstellen, juridische documenten en productfolders aantrekkelijker en persoonlijker.

Acrobat 9 biedt verder toegang tot functies voor het live samenwerken binnen een pdf-document. Dit is mogelijk door de samenwerking met Acrobat.com, een nieuwe suite van hosted services die Adobe beschikbaar stelt als publieke bèta. Een verkoper kan Acrobat 9 bijvoorbeeld gebruiken om contracten naar klanten te sturen. De verkoper of een ontvanger, die gebruik maakt van Adobe Reader1, kan vervolgens de groep in real-time door het pdf-document navigeren via Acrobat.com.

Acrobat.com

Gebruikers van Acrobat 9 hebben toegang tot Acrobat.com voor het opslaan en delen van bestanden. Zij kunnen Acrobat.com als centrale locatie gebruiken om data te verzamelen als onderdeel van een formulierenproces en voor het verzamelen van opmerkingen bij het reviewen van een gezamenlijk document. Acrobat.com bevat diensten zoals Adobe ConnectNow, persoonlijke webconferencing die desktop sharing mogelijk maakt, video en voice conferencing en geïntegreerde chat. Het biedt ook Adobe Buzzword, een elegante online tekstverwerker die eenvoudig gebruikt kan worden om documenten te delen en gezamenlijk te becommentariëren met hoogwaardige printresultaten.

De Acrobat 9-familie bestaat uit Acrobat 9 Standard, Acrobat 9 Pro en Acrobat 9 Pro Extended. De meest uitgebreide versie is Acrobat 9 Pro Exended. Deze versie bevat tevens Adobe Presenter-software voor het eenvoudig omvormen van Microsoft Powerpoint-presentaties naar multimedia-ervaringen die als pdf-bestanden gepubliceerd kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-03T13:43:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.