HEBBEN: Novint Falcon Pistol Grip-controller

Force feedback staat al jaren op het punt van doorbreken. Voor computerbediening in het algemeen en voor gaming in het bijzonder. De Falcon-controller van Novint was al een fraai voorbeeld van een muisvervanger, maar nu is 'ie voorzien van een pistoolhandgreep. Let's frag!

De Falcon 3D-controller van Novint is in een nieuwe uitvoering verschenen. Deze verbetering van het driedimensionale bedieningsapparaat is voorzien van een pistoolhandgreep. Dus ideaal voor schietspellen. Voor de liefhebbers is er dan ook een combi-pakket met de Orange Box van spelontwikkelaar Valve, met daarin zowel de bekende fps (first person shooter) Half-Life 2 als de online multiplayer shooter Team Fortress 2 en breinkraker Portal.

Meerdere motoren

De Novint Falcon heeft een belangrijk verschil met de 'mindere' force feedback-controllers op de markt. In tegenstelling tot de concurrentie geeft de Falcon geen terugkoppeling door middel van (kleine) trillingen.

De mechanische armen waar de pistoolgreep aan vastzit, zijn verbonden met meerdere motoren in het apparaat zelf. Die motoren geven een verschillende mate van tegenwerking wat de gebruiker de illusie geeft dat die verschillende materialen aanraakt of over ondergronden beweegt. Bij de Pistol Grip wordt natuurlijk ook de terugslag van het ingame gebruikte wapen gesimuleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Waar is die Novint Falcon in Nederland te koop?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-02T14:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.