Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HEBBEN: Novint Falcon Pistol Grip-controller

 

Force feedback staat al jaren op het punt van doorbreken. Voor computerbediening in het algemeen en voor gaming in het bijzonder. De Falcon-controller van Novint was al een fraai voorbeeld van een muisvervanger, maar nu is 'ie voorzien van een pistoolhandgreep. Let's frag!

De Falcon 3D-controller van Novint is in een nieuwe uitvoering verschenen. Deze verbetering van het driedimensionale bedieningsapparaat is voorzien van een pistoolhandgreep. Dus ideaal voor schietspellen. Voor de liefhebbers is er dan ook een combi-pakket met de Orange Box van spelontwikkelaar Valve, met daarin zowel de bekende fps (first person shooter) Half-Life 2 als de online multiplayer shooter Team Fortress 2 en breinkraker Portal.

Meerdere motoren

De Novint Falcon heeft een belangrijk verschil met de 'mindere' force feedback-controllers op de markt. In tegenstelling tot de concurrentie geeft de Falcon geen terugkoppeling door middel van (kleine) trillingen.

De mechanische armen waar de pistoolgreep aan vastzit, zijn verbonden met meerdere motoren in het apparaat zelf. Die motoren geven een verschillende mate van tegenwerking wat de gebruiker de illusie geeft dat die verschillende materialen aanraakt of over ondergronden beweegt. Bij de Pistol Grip wordt natuurlijk ook de terugslag van het ingame gebruikte wapen gesimuleerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2628111). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×