Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Verizon Business biedt NAC

 

Verizon Business zet network access control (nac) in om klanten te helpen met het verwerven van inzicht in, en het implementeren en beheren van complexe beveiligingstechnologieën. De technologie verbetert de netwerkbeveiliging door ervoor te zorgen dat alleen gemachtigde gebruikers en apparaten die aan de beleidsregels voldoen toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Verizon verbetert met network access control (nac) de netwerkbeveiliging bij ondernemingen. Nac wordt steeds belangrijker naarmate organisaties meer verspreid liggen en mobieler opereren. Het levert een manier op om toegang tot het uitgebreide bedrijfsnetwerk te controleren, doordat meer medewerkers, aannemers, klanten, leveranciers en partners toegang tot het bedrijfsnetwerk zoeken om gebruik te maken van bedrijfskritische bronnen en zakelijke toepassingen.

Nac-technologie is ontwikkeld om alleen netwerktoegang te verlenen aan apparaten van eindgebruikers, zoals servers, laptops en werkstations, indien deze apparaten aan de beleidsregels voldoen. Met behulp van intelligente functionaliteit die in het netwerk is ingebed controleert nac eindpunten op alle vormen van toegang, inclusief toegang via lan´s en wan´s, draadloze verbindingen, toegang op afstand, toegang via onbeheerde apparaten en toegang door gasten. Als een apparaat niet aan de richtlijnen van het beveiligingsbeleid van de klant voldoet, ontzegt of beperkt nac het apparaat de toegang tot het netwerk.

Door de netwerkbeveiliging te koppelen aan technologie voor identiteits- en toegangsbeheer en beveiligingstechnologie voor eindpunten (zoals antivirusfunctionaliteit, indringingspreventie en patchbeheer) zorgt nac voor een reductie van de potentiële schade die bekende en onbekende bedreigingen aan de kritische bedrijfsactiva kunnen aanrichten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2676133). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×