Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EMC kondigt Retrospect 8.0 aan

 

EMC Corporation komt met een nieuwe release van de EMC Retrospect back-up- en herstelsoftware voor de Mac. Retrospect 8.0 is vanaf de grond opnieuw ontworpen met een innovatieve interface, een krachtige nieuwe motor, en een hele reeks nieuwe en verbeterde capaciteiten.

In plaats van zich te beperken tot een enkele applicatie - zoals in vorige releases - bestaat Retrospect 8.0 uit verschillende individuele componenten die samenwerken. Centraal staat de Retrospect 8.0-motor, de Retrospect-server genaamd, die als een achtergrondproces in Mac OS X draait om alle back-up-, herstel- en kopieerfuncties te verzekeren. Elke Retrospect-server kan meerdere activiteiten tegelijk verrichten, zoals twee computers back-uppen en op hetzelfde moment een derde herstellen.

De nieuwe gebruikersinterface van Retrospect 8.0 betekent een volledige breuk met vorige versies. De Retrospect-console gebruikt interface-elementen die vergelijkbaar zijn met iTunes en Mac OS X Server Admin, zodat deze vertrouwd aanvoelt en navigeren eenvoudig is. Er zijn assistenten om de gebruiker door gewone bewerkingen heen te gidsen en verklarende tooltips die verschijnen wanneer de muis boven knoppen van de taakbalk zweeft.

Deze nieuwe architectuur van aparte en toch geïntegreerde componenten biedt beheer voor gebruikers met uiteenlopende behoeften. Voor de individuele gebruiker met Retrospect 8.0 Desktop, komt Retrospect voor als een enkele, eenvormige applicatie, terwijl gebruikers met Retrospect 8.0 single server- of multi server-licenties één of meer genetwerkte Retrospect-servers vanuit een enkel venster kunnen beheren, met vereenvoudigde beheerstaken en een gestroomlijnde werkstroom als resultaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2874640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.