Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

St. Pancras International Station kiest Xirrus

St. Pancras International Station kiest Xirrus

WIFI Metropolis heeft mooiste treinstation van de wereld voorzien van een draadloos Xirrus netwerk. St. Pancras International Station is een beroemd station met een rijke geschiedenis. Het station bood onderdak aan de eerste hogesnelheidsverbinding van Groot-Brittannië en vormt het centrale Eurostar-knooppunt van het land. St. Pancras International Station opende zijn deuren in 1868 in de hoogtijdagen van het stoomtijdperk en glamoureuze treinreizen. Om tegemoet te komen aan de wensen van de moderne reizigers is nu supersnelle Wi-Fi aangelegd die gebruikspieken (tot wel 8000 gelijktijdige verbindingen) op kan vangen zonder last te hebben van de staalrijke constructie van het historische gebouw. Een uitdaging waar bedrijven tegenwoordig steeds vaker tegenaan lopen.

St. Pancras International Station is een staalkaart van Victoriaans ingenieursvernuft en vertegenwoordigde oorspronkelijk het portaal naar Londen. Het station is inmiddels getransformeerd tot een culturele en winkellocatie. Het trekt wekelijks een miljoen bezoekers en biedt meer winkels dan elk ander Brits treinstation. St. Pancras International Station biedt daarnaast een markt met verse producten, afwisselende kunstinstallaties en de langste champagnebar van Europa.

Om de Wi-Fi ervaring van bezoekers en passagiers te optimaliseren is er een belangrijke netwerkupgrade uitgevoerd. WIFI Metropolis deed hiervoor een beroep op de draadloze oplossing van Xirrus. De bestaande draadloze infrastructuur bleek niet opgewassen tegen de hoge gebruikersdichtheid, zeker niet tijdens de piekdrukte in de avonduren. Tussen 17:00 en 20:00 konden soms zo’n 5.000 apparaten met het draadloze netwerk verbonden zijn. De robuuste connectiviteit van de draadloze technologie van Xirrus biedt snelle en betrouwbare draadloze verbindingen op de frequentieband van 5 Ghz in deze monumentale locatie, ondanks de vele 19-eeuwse stalen kolommen die draadloze signalen absorberen en afzwakken.

“De Wi-Fi-oplossing van Xirrus sloot perfect aan op onze behoeften. Er valt niets af te dingen op de prestaties en hoge dichtheid van zijn multi-radio access points”, zegt Gregory E Smith, de CEO van WIFI Metropolis. “Om een indruk te geven: het vorige draadloze netwerk kon 200 gelijktijdige verbindingen afhandelen, terwijl de nieuwe installatie van Xirrus er 8.000 aankan. Dit is een bijzonder indrukwekkende prestatie als je bedenkt dat de meeste bezoekers het draadloze netwerk gebruiken terwijl ze zich verplaatsen, net als in een stadion of terminal van een vliegveld. Xirrus heeft de prestaties van het draadloze netwerk van St. Pancras International naar een hoger peil uitgetild. In mijn ogen kent deze oplossing haar gelijke niet.”

“Bezoekers van St. Pancras International blijven niet stilzitten terwijl ze op hun trein wachten. Ze komen om te winkelen, kunst te bewonderen en zich op te maken voor een intercontinentale reis,” zegt Jillian Mansolf, chief corporate officer bij Xirrus. “Zodra mensen het station binnenkomen, zien ze direct dat dit een toplocatie is, en ze verwachten dan ook een goede Wi-Fi verbinding. Xirrus heeft een belangrijke rol gespeeld bij de implementatie van een 21e-eeuwse draadloze oplossing voor dit centrale knooppunt voor cultuurliefhebbers en treinreizigers. We zien ernaar uit om de komende jaren nauw met WIFI Metropolis samen te werken aan de verdere uitbreiding van dit project.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-03T15:34:00.000Z Xirrus


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.