Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Optische capaciteit managen met Liquid Spectrum

Optische capaciteit managen met Liquid Spectrum

Ciena introduceert Liquid Spectrum, een software-gedreven platform waarmee operators de optische capaciteit kunnen beheren en dynamisch kunnen aanpassen. In een ‘on demand’ wereld stellen 5G, het IoT, cloud computing en content delivery nu eenmaal nieuwe eisen aan netwerken. Dankzij de combinatie van volledig instelbare flexibele optische technologie met innovatieve software is Liquid Spectrum in staat om alle beschikbare netwerkbronnen te monitoren en uitlezen. Hiermee zijn operatiors in staat om direct op flucturerende vraag naar bandbreedte in te spelen en realtime capaciteit toe te wijzen via elk gewenst netwerkpad.

Hiertoe behoren onder andere Ciena’s functierijke, herconfigureerbare fotonische laag, de coherente optische technologie van WaveLogic Ai, Blue Planet Manage, Control & Plan (MCP) en diverse nieuwe geavanceerde applicaties. In overeenstemming met Ciena’s OPn netwerkfilosofie maakt Liquid Spectrum gebruik van API’s en standaardinterfaces om operators een toegankelijke en open netwerkarchitectuur te bieden.

Operators realiseren zich dat de traditionele, statische methode om netwerken in te richten niet langer toereikend is om te voldoen aan de onvoorspelbare vraag naar bandbreedte en de dynamische webscale-eisen die aan hun netwerken worden gesteld. Als antwoord hierop zorgt Ciena voor een nieuwe definitie van de manier waarop optische netwerken worden ingericht. Hiertoe biedt het een blauwdruk voor flexibeler en dynamischer optische architecturen waarmee operators tegemoet kunnen komen aan de netwerkeisen van het komende decennium.

Liquid Spectrum maakt gebruik van Ciena’s softwareplatform Blue Planet, de afstembare coherente optische technologie van WaveLogic Ai en een herconfigureerbare fototonische laag om operators in staat te stellen om op elk moment de ideale hoeveelheid bandbreedte aan te leveren. De oplossing maakt op zowel hardware- als softwareniveau gebruik van open interfaces om te zorgen voor krachtig presterende telemetrie. Dit biedt operators meer vrijheid wat betreft de neer te zetten netwerkarchitectuur.

Liquid Spectrum zal in de eerste fase o.a. de volgende geavanceerde applicaties bieden: Performance Meter, Bandwidth Optimizer, Liquid Restoration en Wave-Line Synchronizer.

Performance Meter helpt operators om de systeemprestaties proactief te optimaliseren door op nieuwe wijze toegang te bieden tot accurate, real-time planningsdata voor zowel de bestaande hardware als de geplande netwerkdiensten. Bandwidth Optimizer levert op basis van klantspecifiek definieerbare policies voor de dienstverlening suggesties aan voor de ideale capaciteit, hardwareconfiguratie en spectrale plaatsing voor elk kanaal binnen elk netwerkpad.

Liquid Restoration zorgt voor een optimale beschikbaarheid van netwerkdiensten door een flexibele aanpassing van de geleverde coherente optische capaciteit die nodig is om netwerkdiensten te routeren via elk beschikbaar netwerkpad. Wave-Line Synchronizer versnelt de provisioning van netwerkdiensten, vermindert het aantal handmatige stappen in dat proces en maakt een einde aan de bijbehorende menselijke fouten tijdens het inrichten van multi-vendor optische netwerken.

WaveLogic Ai en Blue Planet MCP van Ciena – twee kernelementen van Liquid Spectrum – zijn beschikbaar in het tweede kwartaal van 2017. De beschikbaarheid van Liquid Spectrum en de eerste applicaties staat gepland voor het einde van 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-20T15:38:00.000Z Ciena


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.