Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Relined breidt dark fiber uit in provincie NH

Relined breidt dark fiber uit in Provincie NH

Relined Fiber Network heeft de definitieve gunning gekregen voor de aanbesteding van de provincie Noord-Holland om 44 bruggen en sluizen aan te sluiten op Managed Dark Fiber. Om deze aansluitingen te realiseren zal Relined ruim 170 kilometer nieuw glasvezelnetwerk aanleggen. Een mooie uitbreiding van het glasvezelnetwerk in de provincie Noord-Holland.

De aanbesteding omvat het aansluiten van 44 bruggen en sluizen in de provincie Noord-Holland om deze te laten bedienen vanuit één bediencentrale. Dit aantal zal zelfs in de toekomst kunnen oplopen naar 80, welke bedient zullen worden vanuit twee centrales. Het doel van deze aansluiting is het verbeteren van de doorstroming van het waterverkeer tegen acceptabele kosten. Met als randvoorwaarden hoge veiligheid, minimale hinder voor wegverkeer (en spoorverkeer), voorspelbaarheid van (korte) wachttijden en grote betrouwbaarheid.

“Voor deze opdracht hebben we gekozen voor de huur van Dark Fiber van Relined Fiber Network onder meer vanwege het robuuste en flexibele netwerkdesign waarmee we een toekomstgericht netwerk bouwen. Een helder, duidelijk en realistisch omschreven plan wat vertrouwen geeft voor een goede en langdurige samenwerking”
Chris de Vries, Directeur Beheer en Uitvoering bij provincie Noord-Holland

Om data tussen de bediencentrale en de bruggen en sluizen te kunnen versturen wordt gebruik gemaakt van Dark Fiber. Met deze onbelichte glasvezels kunnen grote hoeveelheden gegevens veilig en snel verstuurd worden.

Relined heeft voor de provincie Noord-Holland een ontwerp uitgewerkt bestaande uit verschillende ringen verspreid door de provincie. Deze ringen zijn zo ontworpen dat toekomstige wensen eenvoudig inpasbaar zijn. Zo zijn verschillende bruggen en sluizen uitwisselbaar tussen verschillende ringen en is in de ringen ruimte gelaten voor eventuele toekomstige uitbreidingen.

“Doordat de provincie Noord-Holland haar vraag in het bestek duidelijk heeft geformuleerd, heeft Relined daarop een goed antwoord kunnen geven. Met ons team hebben we een maatwerkoplossing uitgewerkt om de belangen van de Provincie optimaal te behartigen, waarbij kwaliteit en flexibiliteit centraal staan. We zijn er dan ook trots op dat we deze maatwerkoplossing nu samen met de provincie Noord-Holland gaan realiseren!”
Robin de Waard, Manager Operations bij Relined Fiber Network

De ligging van het nieuwe netwerk dat Relined realiseert bevindt zich verspreid over Noord-Holland. Dit betreft zowel grote steden als Amsterdam, Hoofddorp, Alkmaar, Hoorn en Den Helder, maar ook de buitengebieden daartussen, de zogenaamde witte gebieden. In de provincie Noord-Holland spelen op dit moment verscheidene breedbandinitiatieven voor deze gebieden. Met de aanleg van dit nieuwe netwerk kan Relined deze breedbandinitiatieven gemakkelijk voorzien van backbone verbindingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-04T14:03:00.000Z Relined Fiber Network


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.