Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

‘De Ideale ICT-omgeving’ voor HEEMwonen

‘De Ideale ICT-omgeving’ voor HEEMwonen

HEEMwonen legt als woningcorporatie met meer dan 12.000 huureenheden haar prioriteiten daar waar ze horen; bij de huurder. “Wij zetten ons in voor voldoende betaalbare woningen en maken samen met huurders en partners het verschil als het om samenleven gaat. Het is een dynamische omgeving die vraagt om een optimale ICT-infrastructuur, alleen dan kunnen wij goed doen waar we goed in zijn” zegt directeur bedrijfsvoering HEEMwonen Frank Vos. Open Line gaat de bestaande ICT-omgeving (her)ontwerpen, (ver)bouwen, hosten en beheren tot dé ideale ICT-omgeving voor HEEMwonen.

Bij de start van HEEMwonen in 2013 lag er een duidelijk en helder businessplan op tafel. Niet alleen voldoende en betaalbare woningen voor iedereen, maar ook een thúis voor iedereen waarbij de huurder centraal staat. Frank Vos: “Om te kunnen voldoen aan deze kernwaarden moet je als organisatie weten wat je huurders willen, luisteren naar hun behoeften en in contact blijven met elkaar. Alleen door onze medewerkers optimaal te facilitairen krijgen ze de ruimte om aandacht te hebben voor onze huurder, voor de mens. Daarin speelt de ICT-omgeving een belangrijke rol. Systemen die niet werken en slecht toegankelijk zijn roepen ergernissen op en vergen veel energie en tijd.”

Primair digitale systeem
Rob van Rhee is teamleider I&A bij HEEMwonen en startte in 2016 al met de implementatie van een nieuw systeem: “Allereerst zijn we begonnen met een nieuw primair systeem dat beter aansluit bij de behoefte van onze organisatie. Alle gegevens van meer dan 12000 huurwoningen liggen opgeslagen in ons digitale systeem, maar ook de gegevens van onze huurders en medewerkers. Dan is het belangrijk dat je een goed en betrouwbaar systeem hebt. Daarnaast wilden wij onze medewerkers kwalitatief betere werkmogelijkheden bieden, denk daarbij aan flexibel werken en thuiswerken. De implementatie van een nieuw systeem is een hele operatie, iedereen binnen onze organisatie werkt ermee, maar aan de ander kant is het niet onze core business. Dan wil je een goede betrouwbare partner die met je meedenkt en zorgt voor een stabiele ICT-omgeving, continuïteit waarborgt en optimale ICT-kennis heeft, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Die partner vonden wij in Open Line.”

Hosting en beheer
Frank Vos: “Open Line beheert en host nu ons totale ICT-Domein en dat brengt veel rust in onze organisatie. Ze bouwden eigenlijk dé ideale ICT-omgeving voor ons en daardoor kunnen wij ons richten op onze eigen kernactiviteiten.”

Over HEEMwonen
HEEMwonen is op 1 januari 2013 ontstaan uit een fusie van Woonmaatschappij Hestia groep, Woningstichting Ubach over Worms en Woningstichting Land van Rode. Samen met 105 medewerkers beheren ze meer dan 12.000 huureenheden in de regio’s Kerkrade en Landgraaf.

Over Open Line
Open Line (2002) ondersteunt en adviseert klanten bij het ontwerpen, bouwen en beheren van veelal complexe en duurzame ICT-projecten. Momenteel heeft Open Line meer dan 180 medewerkers en vestigingen in Eindhoven, Arnhem en Maastricht. Binnenkort komt daar Capelle bij. De twee eigen datacenters zijn gelegen op Maastricht Airport en in Landgraaf.
In 2017 werd Open Line, voor de derde keer op rij, door Deloitte uitgeroepen tot ‘Best Managed Company’.

Open Line is ISO20000, ISO27001, ISO9001, NEN7510 en ISAE3402-type II gecertificeerd

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-08T10:03:06.000Z Open Line b.v.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.