Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SPS introduceert on-demand IT-beheer

SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, introduceert IT-Management as a Service; het tijdelijk uitbesteden van IT-beheer volgens het cloud-model.

Deze nieuwe vorm van uitbesteden biedt organisaties de mogelijkheid om IT-beheertaken extern te beleggen zonder dat daar langdurige verplichtingen en complexe contracten mee gepaard gaan. Dat is ook niet nodig, omdat er op ieder moment op- en afgeschaald, gepauzeerd of gestopt kan worden en er een ‘no cure no pay’ afspraak wordt gemaakt. Dit is vergelijkbaar met het afnemen van public cloud-diensten. Hierdoor kunnen organisaties onmiddellijk extra IT-beheercapaciteit aantrekken of snel mensen vrijmaken om te werken aan innovatieprojecten voor de business. Anders dan bij strategische uitbesteding van IT-beheer, gaat het hier niet om een fundamentele keuze voor de inrichting van het IT-beheer, met alle juridische en organisatorische consequenties en randvoorwaarden die daarbij komen kijken.

Door het tijdelijk uitbesteden van delen van het IT-landschap kan een capaciteits- of kennistekort snel worden opgelost. Dit kan ook door tijdelijk extra mensen aan te nemen, maar het rekruteren is vaak een moeizaam, langdurig en kostbaar proces. Inhuren is ook een optie, maar dat is veelal een dure oplossing, als men al de juiste medewerker kan vinden. IT-Management as a Service moet niet verward worden met het outtasken of outsourcen om strategische redenen. Zo willen IT-managers geen strategische beslissingen hoeven nemen voor de lange termijn als IT-beheerders nodig zijn voor een project van een half jaar. Zij willen dat het werk snel tijdelijk wordt overgenomen. Met deze nieuwe dienst is dit mogelijk.

Linda Verweij, COO bij SPS: “Wij zien dat organisaties graag willen focussen op innovatie, maar dat zij in de praktijk geremd worden door een gebrek aan resources en de werklast voor de dagelijkse beheertaken. Met de introductie van IT-Management as a Service, verlagen wij voor deze organisaties de drempel om met innovatieprojecten aan de slag te gaan. Medewerkers worden daar ingezet waar ze het meeste nut hebben voor de business en waar zij zelf nog kunnen groeien. Met IT-Management as a Service creëer je snel een oase van rust binnen de organisatie. Dat maakt de weg vrij voor innovatie.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-11T11:12:37.000Z SPS