Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe infrastructuur voor GMK Flevoland

TriOpSys heeft voor de Gemeenschappelijke Meldkamer Flevoland te Lelystad een nieuwe infrastructuur ontworpen en gebouwd. Recent is de spannende fase van migratie en ingebruikname afgerond en deze is naar tevredenheid verlopen. Simone Dijkstra, Zaakcoördinator lokaal beheer meldkamer Flevoland en aanspreekpunt voor TriOpSys, vertelt waarom dit project bijzonder is.

“Dit project is onderdeel van een volledige verbouwing van de meldkamer; vervanging van kilometers bekabeling, up-to-date maken van de werkomgeving voor centralisten en beheerders, en nu als laatste de infrastructuur inclusief virtualisatie.  Over een aantal jaren zal deze meldkamer samengaan in Hilversum met de meldkamers uit Utrecht en Naarden. De wens was tot die tijd weer een robuuste meldkamer te hebben staan in Lelystad. Tijdens de verbouwingen gingen de werkzaamheden echter gewoon door, meldingen bleven binnenkomen, ook tijdens de migratie. Petje af voor de lokaal beheerders om op het juiste moment de juiste beslissing te nemen , maar zeker voor de centralisten die dit allemaal 'over  zich heen hebben gekregen' tijdens hun werk en alle medewerking hebben verleend!

Het bijzondere van een dergelijk project is niet alleen dat het een complex IT-project is, maar dat met name de communicatie zo cruciaal is. Het is belangrijk te weten dat elke handeling een impact heeft op het totale systeem, dus moet de onderlinge afstemming goed zijn. Functioneel Beheer heeft  een grote rol gespeeld als liaison tussen de meldkamer en ICT. Zij hebben de  functionele eisen en wensen van de gebruikers vertaald naar techniek en deze ook bewaakt. De mensen van TriOpSys hebben ervaring met meldkamers, kennen de impact en dat is van grote waarde gebleken.

De  samenwerking tussen lokaal beheer meldkamer en TriOpSys was een bijzondere. Al vrij snel vormde dit 1 team waarbij allen de schouders er onder hebben gezet om de 'klus te klaren'. Alles is netjes op zijn plaats gevallen en ik ben blij dat de Meldkamer Flevoland weer klaar is voor de toekomst.”

Onnodig te zeggen dat wij enorm trots zijn op dit project en het mooie eindresultaat. Wij willen Simone hartelijk danken voor de complimenten en alle projectdeelnemers voor hun harde werk! Op de foto het team met v.l.n.r.: Jesper Alberts (TOS), Albert-Jan Goedhart (TOS), Eric van Jole (GMF), Aldwin Koffeman (GMF), Ruud Dekkers (TOS), Björn de Crom (TOS), Piet Derks (GMF), Kick Rugenbrink (GMF), Martin Huppertz (GMF), Wim Meinen (TOS), Simone Dijkstra (GMF).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-19T09:39:07.000Z TriOpSys
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.