Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoster i3D.net neemt Amerikaans MyInternetServices over

i3D.net, de Performance Hosting provider, heeft onlangs het Amerikaanse MyInternetServices.com overgenomen, een in de VS gebaseerde managed hosting provider. MyInternetServices is opgericht in 2004 en heeft veel game publishers en game developers als klanten.

i3D.net is eigenaar van het One Platform, een hosting platform met vijfentwintig locaties wereldwijd, en in-house ontworpen software voor het beheer van performance-kritieke workloads. i3D.net bedient een aantal van de grootste game developers en publishers ter wereld. Deze nieuwe acquisitie sluit aan bij de rol die i3D.net speelt in de snelgroeiende gaming markt en versterkt de marktpositie van het bedrijf. 

Integratie van Amerikaanse activiteiten 

In de afgelopen weken heeft het team van i3D.net alle netwerkapparatuur, servers en diensten geïntegreerd in het i3D.net One Platform. Dankzij deze overname is het One Platform uitgebreid met meer dan 1200 servers, het platform bestaat nu wereldwijd uit meer dan 8500 servers. Het team in de VS is uitgebreid dankzij de overname, en werkt nu vanuit het kantoor in Pasadena, Californië. Deze groei in de operationele teams geeft i3D.net de mogelijkheid om te werken volgens het ‘follow the sun’-model, waarbij aan projecten wordt gewerkt vanuit verschillende tijdzones. Deze werkwijze zorgt voor een snellere reactiesnelheid en een betere bereikbaarheid van het bedrijf. De groei van het klantenbestand door deze overname zorgt voor schaalvoordelen, en uiteindelijk profiteren ook de klanten van i3D.net van een grotere capaciteit en flexibiliteit van het One Platform. 

i3D.net is in 2002 opgericht, en heeft in 2010 de eerste stappen in de Amerikaanse markt gezet. Na uitbreiding van de activiteiten in Europa naar Azië en Australië, maakte het kantoor in de Verenigde Staten het wereldwijde aanbod compleet. Na 2011 zijn er nieuwe locaties toegevoegd in Zuid Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. De overname van MyInternetServices, door de Amerikaanse dochteronderneming van i3D.net, zorgt voor een flinke omzetgroei in de VS.

Toekomstplannen 

De komende maanden zal i3D.net het team in de VS uitbreiden om klaar te zijn voor marketing- en salesactiviteiten in de Verenigde Staten. Dankzij de combinatie van een lokaal team, gespecialiseerde software en jarenlange expertise in de gaming industrie, is i3D.net nu nog beter in staat om bedrijven in de VS te bedienen, niet alleen voor game publishers en developers is i3D.net een aantrekkelijke optie, ook voor grootzakelijke klanten is het One Platform interessant.

i3D.net zal de stijgende vraag naar vanuit de markt blijven faciliteren door in 2018 en 2019 vier nieuwe Points of Presence te openen, met de nadruk op nieuwe markten als Zuid Amerika en Azië. i3D.net beheert één van de grootste onafhankelijke netwerken ter wereld, is op zes continenten met 26 grote internet exchanges verbonden en heeft wereldwijd meer dan 2.000 directe peering verbindingen met andere internet providers.

Groei   i3D.net is de afgelopen jaren sterk gegroeid op organische wijze, met meer dan 40% groei in de periode 2015-2017. De ‘add-on’ acquisitiestrategie draagt bij aan de groei voor de komende jaren. In maart 2018 stond i3D.net in de Top 250 Scale-Ups door het ministerie van Buitenlandse zaken, de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Ook is i3D.net één van de FD Gazellen, de snelstgroeiende Nederlandse bedrijven volgens het Financieele Dagblad.

Over i3D.net

i3D.net is expert in performance hosting. i3D.net is een managed hosting provider, opgericht in 2002 en beheert wereldwijd 8.500 servers in 25 ISO27001-gecertificeerde datacenters. i3D.net biedt wereldwijde hosting oplossingen aan, met een performance garantie en 24/7 support. Onder de diensten van i3D.net vallen multi-cloud scaling, bare metal servers, managed game servers, colocatie, IP transit, en netwerkoplossingen op maat, zoals anti-DDoS en MPLS-verbindingen. i3D.net is sterk in de gaming markt, en bedient tientallen miljoenen spelers voor games op het Microsoft Xbox Live netwerk, het Sony PlayStation Network en het Nintendo Switch Online netwerk.

Het i3D.net One Platform is een wereldwijd schaalbaar platform, met één wereldwijd support team, één wereldwijd netwerk, identieke hardware, één wereldwijde standaard in datacenters en audits, en één software platform. Het One Platform faciliteert een snelle en flexibele uitrol van de door i3D.net aangeboden diensten, en maakt het mogelijk dat klanten snel capaciteit kunnen uitbreiden voor multi-cloud, bare metal servers, managed game servers en netwerkdiensten. Het i3D.net One Platform is wereldwijd beschikbaar op zes continenten en 25 datacenters: Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt, Londen, Warschau, Moskou, New York, Washington DC, Dallas, Chicago, Los Angeles, São Paulo, Tokyo, Singapore, Beijing, Hong Kong, Sydney, Dubai en Johannesburg. i3D.net biedt SLA’s voor uptime, capaciteit en resource performance. Alle diensten van i3D.net worden jaarlijks geaudit en gecertificeerd door de CDSA op Content Protection & Security.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-02T16:56:00.000Z i3D.net
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.