Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Spektra 2.4 voegt encryptie toe aan Kubernetes

Het Amerikaanse Diamanti Inc. brengt een nieuwe versie uit van het Spektra™ hyperconverged platform voor Kubernetes en containers. Spektra 2.4 biedt een onderneming die zijn bedrijfsvoering draait op cloud-native applicaties, uitgebreide faciliteiten voor beveiliging en beschikbaarheid van de meest veeleisende bedrijfskritische toepassingen.Gelijktijdig introduceerdt de maker van Kubernetes ’on bare metal’ (zonder overhead van virtuele machines) een uitbreiding van de D20 appliance-familie in de vorm van de D20X.

Beide producten richten zich op het vereenvoudigen van het gebruik van open source Kubernetes technologie, waarmee organisaties sneller moderne applicaties in productie kunnen nemen zowel on-premise als in hybride cloud infrastructuren.

Het Spektra 2.4 platform biedt uitgebreide beheer- en orkestratiefunctionaliteit voor applicaties gevat in zowel Kubernetes als in containers onder Docker runtime. Het platform is leverbaar met Diamanti Ultima™ I/O acceleratie kaarten, geschikt voor een brede reeks moderne hyperconverged hardware. Met deze nieuwe oplossingen zijn bedrijven opgewassen tegen de verwachte explosieve groei van Kubernetes-toepassingen. Spektra 2.4 omvat onder meer:

-         ’Volume encryption’ en ’self-encryption drives’ (SED). Met deze faciliteiten zijn moderne applicaties beter te beveiligen met geïntegreerde encryptie van data in beweging en opgeslagen data zonder de prestaties te beïnvloeden en zonder consequenties voor de totale ’footprint’ van een datacenter.

-         Asynchrone replicatie (voor offsite calamiteitenherstel). Met deze voorziening kunnen bedrijven herstelprocessen offsite activeren terwijl hun data versleuteld blijft ten behoeve van gedistribueerde applicaties.   

Met de Diamanti appliancefamilie laat zich binnen een kwartier een volledige container stack uitrollen op basis van de open source-oplossingen Kubernetes 1.12 of Docker 1.13. Naast de standaard Intel Xeon-processoren biedt Diamanti met de D20X ook ondersteuning voor Intel Skylake CPU’s /GPU’s en de Intel Cascade CPU’s. Daarmee levert de appliance 36% meer computerkracht met meervoudig multikernprocessorgebruik, hogere cache waarden en hogere klokfrequenties, voorzieningen die vooral ten goede komen aan toepassingen met kunstmatige intelligentie of machineleren.

“Naarmate container technologie meer wordt geaccepteerd, des te meer gebruikers deze gaan toepassen voor hun ’stateful’ applicaties, dus toepassingen die altijd over redundant uitgevoerde opslag moeten beschikken”, aldus Henry Baltazar, research vice president, applied infrastructure and DevOps, van 451 Research, een onderdeel van S&P Global Market Intelligence. “De volgende stap, nadat we de data persistent hebben gemaakt, is ervoor te zorgen dat we die applicaties en data beveiligen en beheren. In de komende jaren mogen we verwachten dat er veel aandacht zal zijn voor voorzieningen als ’backup’, herstel na calamiteiten en migratiemogelijkheden van cloud-native apps.”

Op 8 april a.s. om 11:00 uur: introductie webinar Diamanti Europa, aanmelden via:

https://diamanti.com/webinar-kubernetes-launch/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-01T11:48:21.000Z Franssen Communicatie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.