Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vodafone implementeert VMware Telco Cloud Platform in alle Europese markten

Vodafone heeft VMware gekozen als strategische technologiepartner om één geïntegreerd platform te leveren voor het automatiseren en orkestreren van workloads die op alle core-netwerken in heel Europa worden uitgevoerd, te beginnen met 5G standalone (5G SA).

Vodafone liet eerder weten dat het VMware Telco Cloud Infrastructure had geselecteerd als zijn Network Functions Virtualization (NFV)-platform. Vorig jaar voltooide Vodafone de uitrol van Telco Cloud Infrastructure binnen al zijn Europese activiteiten en 21 markten in totaal. Als resultaat zag het bedrijf productiviteitswinsten doordat het netwerkfuncties ongeveer 40% sneller online bracht en realiseerde het tevens een kostenbesparingen tot 55%*.

Vodafone breidt nu zijn samenwerking met VMware uit door het volledige VMware Telco Cloud Platform in alle Europese markten te implementeren. Dit betekent dat Vodafone, naast het gebruik van Telco Cloud Infrastructure voor NFV, gebruik zal maken van VMware Tanzu voor Telco en VMware Telco Cloud Automation om alle netwerkfuncties en -diensten te orkestreren, om zijn core-netwerken te runnen, ongeacht de leverancier.

Vodafone's langdurige samenwerking met VMware ondersteunt de technologiestrategie van het bedrijf. Vodafone zal zich de komende vijf jaar richten op de ontwikkeling van een netwerkplatform, te beginnen met de uitrol van 5G SA, gevolgd door vele andere digitale netwerkfuncties die gebruikmaken van cloud native architectuur aangedreven door VMware.

Johan Wibergh, Chief Technology Officer, Vodafone: "We hebben grote vooruitgang geboekt bij het moderniseren en virtualiseren van ons core-netwerk. Nu moeten we onze aandacht richten op gelaagdheid in automatisering, software-engineering en cloud-native principes om operaties te vereenvoudigen en te versnellen hoe snel we nieuwe applicaties kunnen implementeren. VMware Telco Cloud Platform zal ons helpen deze en onze Tech 2025-doelen sneller te bereiken.”

“Nu serviceproviders hun netwerken moderniseren om over te stappen op 5G, hebben ze één enkel platform nodig om de levering van multi-vendor netwerkfuncties over netwerkcore, RAN en edge te automatiseren en te stroomlijnen. VMware Telco Cloud Platform biedt dit platform om operaties te vereenvoudigen, automatisering te versnellen en de snelheid van functies in alle delen van het netwerk te verhogen”, zegt Sanjay Uppal, senior vice president en general manager, Service Provider and Edge, VMware. "Via de samenwerking met VMware moderniseert Vodafone zijn netwerkinfrastructuur met ingebouwde automatisering, waardoor ze klaar zijn voor succes op de lange termijn wanneer ze 5G-services naar nog meer markten uitrollen in de komende jaren."

Vodafone is al begonnen met de uitrol van VMware Telco Cloud Platform in Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Portugal, Roemenië en het VK en zal later uitbreiden naar alle 11 Europese markten.

* Bron: Vodafone interne analyse en rapportage, maart 2021

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-12T16:17:19.000Z Whizpr


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.