Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Alles wat je moet weten over laadpalen

Elektrische auto's zijn nu heel gebruikelijk over de hele wereld. Mensen stappen over van auto's met gas- of dieselmotoren naar auto's die op elektriciteit rijden.

Laadpalen voor elektrische auto's zijn belangrijk voor het opladen van elektrische auto's. De auto zou niet kunnen rijden als deze niet goed is opgeladen. Het is handig om er zoveel mogelijk over te weten te komen voordat je naar een station gaat. Een andere naam voor een laadstation is een uitrusting voor de levering van elektrische voertuigen. De auto laadt op wanneer deze is aangesloten op deze apparatuur, zoals elk ander elektrisch apparaat werkt. Door de toename van het aantal eigenaren van elektrische auto's neemt ook het aantal laadstations over de hele wereld toe.

Stroombron van laadstations

Zonnepanelen zijn de belangrijkste energiebron voor laadstations. Veel elektrische voertuigen halen hun stroom uit andere hernieuwbare bronnen. Dit omvat zowel wind- als waterkracht. De uitrusting is aangesloten op een station dat fungeert als een raster en stroom wordt naar alle poorten gestuurd. Sommige mensen gebruiken ook een transformatorstation. Deze laadpunten zijn aangesloten op het middenspanningsnet. Zij volgen de regels van het netwerkbedrijf en zetten de elektriciteit om van middenspanning naar laagspanning.

Soorten laadstations

De meeste laadstations die over de hele wereld in gebruik zijn, zijn een van de drie typen. Niveau één laadstations voor elektrische voertuigen gebruiken een honderdtwintig voltage AC-stekker. Het opladen van de auto kost echter veel werk. De meeste mensen gebruiken dit type omdat het het minst duur is en goed werkt voor kortdurend opladen. Het laadstation van niveau twee heeft twee typen. De particuliere laadpaal gebruikt tweehonderdveertig spanning, terwijl de zakelijke laadpaal tweehonderdtachtig spanning gebruikt. Deze stations worden als zeer snel en gemakkelijk te gebruiken beschouwd. Het hele proces van opladen duurt slechts twee uur. Stations op niveau twee zijn ook populairder bij zakelijke bedrijven. Laadstations van niveau drie zijn snellaadstations en worden DC-laadstations genoemd. DC-laadstations duren slechts twintig minuten en kunnen 100 tot 160 kilometer toevoegen aan het bereik van een auto. Elektrische voertuigen hebben geen DC-oplaadmogelijkheden, dus dit wordt alleen voor bepaalde voertuigen gebruikt. Er zijn ook vijf verschillende oplaadstekkers die worden gebruikt, afhankelijk van het model en type voertuig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-02T10:22:38.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.