Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NTT ondersteunt HEINEKEN bij de realisatie van het nieuwe digitale kantoor

Barneveld, 19 december 2022 - NTT Ltd., een toonaangevende IT-leverancier van infrastructuur en diensten, kondigt vandaag de opening aan van een nieuw digitaal kantoor in Krakau van het HEINEKEN Shared Services Center. Met deze implementatie realiseert het bedrijf voor bijna 1.500 medewerkers een hybride werkplekmodel op hun hoofdkantoor.

HEINEKEN Global Shared Services is een integraal onderdeel van HEINEKEN, dat sinds 2012 in Krakau is gevestigd. Het besluit om de financiële en operationele Shared Services Centers van het bedrijf vanuit Malopolska naar deze locatie te verhuizen, was een kans om opnieuw te kijken naar de optimalisatie van het netwerk van de campus. 

"Met 27 verschillende nationaliteiten en 17 verschillende talen binnen ons bedrijf, zijn we ons zeer bewust dat effectieve communicatie een belangrijke rol speelt,", zegt Ewa Szalewska, Head of People Function bij HEINEKEN. "Na de pandemie zagen we een toename van het hybride werken en dit heeft invloed op de manier waarop medewerkers samenwerken en communiceren. We hebben daarom besloten om een digitaal kantoor te creëren dat ons team in de toekomst zal ondersteunen en in staat zal stellen om hun taken uit te voeren, ongeacht de plaats waar medewerkers inloggen.”

Op dit moment is een dergelijke strategie voor velen nog toekomstmuziek. Volgens een onderzoek1 van NTT denken 8 van de 10 bedrijven namelijk dat het ondersteunen van thuiswerken nog steeds een uitdaging is.  

De HEINEKEN-ervaring revolutioneren 

Een van HEINEKEN's primaire doelen bij het moderniseren van het kantoor in Polen was om tegemoet te komen aan de eisen van een hybride werkplek die getalenteerde, bekwame mensen uit heel Europa aantrekt. Een andere overweging was de wens om het infrastructuurbeheer te vervangen door een managed services model, zodat het relatief kleine interne IT-team zich kan richten op interne diensten. 

 "We hadden ondersteuning nodig bij het bedenken van de beste oplossingen en het kiezen van de beste technologieën. We vertrouwen op NTT vanwege hun uitgebreide mogelijkheden en talrijke partners. We waarderen de toewijding en persoonlijke inzet van het NTT-team, dat in zeer korte tijd de vele implementaties heeft gecoördineerd", aldus Paweł Miodek, D&T Service Delivery Manager bij HEINEKEN. 

 "Gedurende de hele implementatie werd de netwerkinfrastructuur, beveiliging en contact center management en de coördinatie van het gehele implementatieproces toevertrouwd aan ons NTT-team", aldus Rafał Sałyga, Go-To-Market Director van NTT Ltd. in Polen. "Dit is gelukkig niet het einde van onze samenwerking, want NTT zal ook verantwoordelijk zijn voor een 24/7 technisch centrum dat de werknemers van het bedrijf zal ondersteunen." 

Migratie naar de cloud 

Na een reeks gesprekken met HEINEKEN-medewerkers en de architecten die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van het kantoor, werd duidelijk dat het noodzaak was om de diensten van het bedrijf te migreren van het huidige on-premise model naar de cloud. De volledige LAN- en Contact Center-infrastructuur werd verplaatst naar het managed services-model met behulp van diensten van Cisco.  

"Cloudinfrastructuur is de basis voor hybride werken. Zonder dit zou het niet mogelijk zijn om de doelstellingen van uniforme systemen te bereiken en veilige toegang tot digitale tools en middelen vanaf elke locatie te bieden", aldus Łucja Barbaszewska, Head of Sales to the Commercial Market bij Cisco Polska. "Cloud geeft flexibiliteit en verhoogt de productiviteit en de werknemerstevredenheid.  Nu kunnen alle werknemers, ongeacht waar ze zich bevinden, effectief werken." 

Als onderdeel van de implementatie beschikt het hoofdkantoor in Krakau nu ook over verschillende faciliteiten om comfortabel en creatief samen te werken, waaronder een systeem voor het reserveren van bureaus, parkeerplaatsen, vergaderruimtes en zelf gelegenheid voor medewerkers om hun spullen op te bergen. Medewerkers hebben inzicht wie er op een bepaalde dag naar kantoor komt en waar ze gaan zitten, wat nuttig kan zijn voor de samenwerking binnen het team. De data die HEINEKEN via dit systeem verzamelt, zorgt voor waardevolle feedback, die kan worden gebruikt om te bepalen welke zones van het kantoor in gebruik zijn.  

En dat is niet alles!

NTT werkt samen met Logitech die hardware-oplossingen voor het thuiswerken levert. Het kantoor in Krakau beschikt over camera's, audiosystemen, videoterminals en verschillende presenteermogelijkheden om de kwaliteit van het werk te verbeteren. 

"Alle werknemers gebruiken dezelfde digitale werkomgeving, ongeacht of ze op kantoor of thuis werken. Dit uniforme systeem zorgt voor een eenvoudige en probleemloze bedrijfsvoering. De gebruikte oplossingen zijn modulair, wat betekent dat we ze gemakkelijk kunnen uitbreiden en combineren, en later ook kunnen opschalen", verduidelijkt Bartosz Gruza, manager bij Logitech.

Over NTT Ltd.  

Als onderdeel van NTT DATA, een IT-dienstverlener met een omzet van 30 miljard dollar, is NTT Ltd. een toonaangevend bedrijf voor IT-infrastructuur en diensten dat 65% van de Fortune Global 500 en meer dan 75% van de Fortune Global 100 bedient. Wij zorgen voor het fundament voor het edge-to-cloud netwerkecosysteem van organisaties, vereenvoudigen de complexiteit van hun workloads in multicloud omgevingen en innoveren aan de edge van hun IT-omgevingen waar netwerken, cloud en applicaties samenkomen. Wij bieden infrastructuur op maat en zorgen voor consistente best practices in ontwerp en operaties in onze veilige, schaalbare en aanpasbare datacenters. Met het oog op een softwaregedefinieerde toekomst ondersteunen wij organisaties met onze platformgebonden infrastructuurdiensten. We enable a connected future.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-19T16:20:46.000Z NTT


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.