Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Denk jij aan een carrièreswitch? ICT wordt steeds belangrijker.

Ben jij van plan om een carrièreswitch te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Denk dan eens aan sectoren als infrastructuur, petrochemie en duurzame energie. Dit zijn sectoren die kunnen bijdragen aan een goede toekomst. Hoewel deze sectoren verschillen van de ICT-sector zijn er daadwerkelijk overeenkomsten, zoals het gebruik en afhankelijkheid van technologie, streven naar efficiëntie en sterke behoefte aan innovatie en creativiteit. Lees verder om erachter te komen wat het inhoudt om in deze sectoren te werken.

Infrastructuur

De infrastructuursector is een belangrijk onderdeel voor de samenleving. Deze sector zorgt ervoor dat de samenleving goed kan functioneren. Hierbij kun je denken aan het realiseren van wegen, bruggen en gebouwen, maar ook het ontwerp en de ontwikkeling van waterleidingen en elektriciteitsnetwerken. Er zijn veel infra vacatures beschikbaar, banen in de infrastructuur zijn bijvoorbeeld civiele ingenieur voor het ontwerp en de constructie van infrastructuur. Er zijn ook banen beschikbaar waarbij je deze projecten coördineert of waarbij je een specialisme hebt in vergunningen die verkregen moeten worden om projecten te kunnen realiseren. Het voordeel van deze sector is dat er altijd behoefte is aan infrastructuur, dus er zijn veel baanmogelijkheden en kansen voor groei en ontwikkeling.

Petrochemie 

Een andere sector om te overwegen is de petrochemische industrie. Deze sector is verantwoordelijk voor de productie van verschillende producten zoals plastic, kunstmest en brandstof. In de petrochemie sector ben je dus altijd bezig met eindproducten die gecreëerd worden van aardolie. Hoewel deze industrie bekend staat om de impact op het milieu, worden er steeds meer stappen gezet om de productieprocessen duurzamer te maken. Enkele petrochemie vacatures zijn chemische ingenieur, inspecteur en proces ingenieur. Ben je geïnteresseerd in scheikunde en techniek? Dan is dit wellicht een interessante sector voor jou!

Duurzame energie sector

Ten slotte is de duurzame energiesector een snelgroeiende en veelbelovende sector om in te werken. Het gebruik van fossiele brandstoffen willen we zo snel mogelijk uitfaseren om vervolgens gebruik te maken van duurzame energie, zoals zonne-energie en windenergie. Ook neemt wereldwijd de vraag naar energie toe, dus zullen we aan deze vraag moeten voldoen. Er zijn veel professionals nodig in deze sector, zoals ingenieurs maar ook mensen die kennis hebben van windmolens of zonnepanelen. Het voordeel van werken in de duurzame energie is dat je een bijdrage kan leveren aan een betere toekomst. Jij kan met jouw carrièreswitch een grote rol spelen aan een schonere wereld!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-27T11:41:00.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.