Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zakelijk glasvezel met 100 Gbit/s bij DataWeb

DataWeb, een van de langst bestaande ISPs van Nederland, is gestart met glasvezelverbindingen te leveren met een snelheid van 100 Gbit/s.

Zakelijk glasvezel maakt de afgelopen jaren een continue groei door. Het internetverkeer blijft toenemen en bestaande xDSL-netwerken worden uitgefaseerd. Dagelijks komen er snelle glasvezelaansluitingen bij, met verschillende bandbreedtes. Vooral grotere bedrijven kiezen steeds vaker voor verbindingen met een bandbreedte van 1 Gbit/s of 10 Gbit/s.

De komst van DataWebs 100 Gbit/s belichte glasvezelverbindingen vormt het antwoord op de vraag van bedrijven naar nog meer bandbreedte. De verbindingen worden geleverd als managed oplossingen. Waar het gehele aansluitproces verzorgd wordt en de verbinding ook na oplevering wordt beheerd.

Wie heeft er 100Gbit/s glasvezel nodig?

Bedrijven die van deze hoge bandbreedtes gebruik maken bevinden zich in sectoren als de transport en logistiek, zakelijke dienstverlening, creatieve industrie en media.

Rico Wisman, manager bij DataWeb, legt uit: “Veel bedrijven, met name in de zakelijke dienstverlening, werken volledig in de cloud. Daarbij is niet enkel de bandbreedte van belang maar ook de ping tijd. Met name bij videobellen en andere real-time toepassingen is een stabiele verbinding van groot belang. Sectoren die de plannen hebben om de komende jaren te groeien, willen hierin niet beperkt worden door hun glasvezelverbinding. Ook voor de toekomst is zakelijk glasvezel met deze hoge bandbreedtes de beste optie in veel gevallen.”

Waar is 100 Gbit/s zakelijk glasvezel beschikbaar?

Niet overal in Nederland ligt al een dekkend glasvezelnetwerk, maar er zijn vrijwel altijd mogelijkheden om bedrijven aan te sluiten op glasvezel, licht Rico toe. Soms weten klanten nog niet exact wat ze willen. Door onze ervaring kunnen wij ze goed adviseren en eventuele zorgen wegnemen. We merken dat klanten ons al lang waarderen vanwege onze betrouwbaarheid en directe aanpak. Doordat we met minder schijven werken, leveren we vaak sneller dan andere grote partijen. Aan het eind gaat het ons er om dat de klanten zorgeloos hun onderneming kunnen draaien, zonder zich zorgen te maken over hun digitale bereikbaarheid.”

Over DataWeb

DataWeb is een aanbieder van zakelijk glasvezel. Met de jarenlange ervaring voorzien ze bedrijven van hoogwaardige verbindingen. Naast de glasvezelverbindingen zelf levert DataWeb ook oplossingen als back-upverbindingen en compleet redundante oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-08T11:27:36.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.