Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

5 redenen waarom je geen nieuwe telefoon moet kopen

Zodra je abonnement zijn einde nadert, kun je een nieuw afsluiten. En daar hoort vaak een nieuwe telefoon bij. Er zijn trouwens genoeg mensen die hier niet op wachten en zodra er een nieuwe smartphone op de markt is, meteen in de (digitale) winkel staan. Je kunt het ook omdraaien. Waarom zou je immers een nieuwe smartphone kopen als dit helemaal niet nodig is? In dit artikel staan 5 redenen waarom je je smartphone gewoon kunt houden.

De smartphone werkt nog prima

Waarom weggooien als je smartphone nog prima werkt? Er staat nergens dat je een nieuwe smartphone moet kopen als je abonnement is afgelopen. Als de smartphone het nog naar behoren doet, de batterij geen kuren vertoont en de camera nog aan je wensen voldoet, is er geen enkele reden om je telefoon af te danken. Tenzij je per se een nieuwer model wilt hebben. Kies je daarvoor, dan nog is het zonde om je smartphone weg te gooien. Bedrijven zoals Mobielmakers.nl kunnen jouw oude smartphone een tweede leven geven.

Je smartphone kan gerepareerd worden

Wat doe je als je auto niet meer start? Bel je dan met een sloopbedrijf of met de garage? De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, maar er wordt in het geval van de smartphone soms te snel voor een nieuw exemplaar gekozen. Zonde voor je portemonnee en voor de smartphone zelf. Als je een verzekering hebt, is het veel voordeliger om voor telefoon reparatie te kiezen.

Je helpt het milieu

De productie van smartphones is allesbehalve goed voor het milieu. Bij de fabricatie komen namelijk allerlei schadelijke gassen vrij, die vervolgens in de atmosfeer terechtkomen. Dit leidt tot een verdere aantasting van de ozonlaag, waardoor de aarde alleen maar meer opwarmt. De klimaatverandering is al jaren een heikel punt.

Het milieu krijgt het pas écht zwaar als je je smartphone weggooit. Onderdelen zoals lood, zink en lithium zijn namelijk erg giftig. Als afgedankte smartphones op stortplaatsen terechtkomen, worden het grondwater en aardoppervlak vervuild. Blijf je telefoon dus gewoon gebruiken en als hij echt aan vervanging toe is, lever hem dan in bij een gespecialiseerde winkel.

Je nieuwe is ook zo weer oud

Aan de ene kant is het logisch dat je de nieuwste smartphone wilt hebben, maar aan de andere kant ook niet. Vergeet niet dat de ontwikkeling steeds maar doorgaat en jouw nieuwe smartphone snel het label oud gaat krijgen. Zo kun je bezig blijven en het milieu en je portemonnee verder belasten. Of je laat het los en bent tevreden met wat je hebt.

Een smartphone is niet belangrijk

Natuurlijk is een smartphone belangrijk, maar weer niet zo belangrijk dat je er alles voor over moet hebben. Door niet om de haverklap voor een nieuw model te gaan, kom je meer los van je telefoon. Kijk op een terras of in de trein eens niet naar je smartphone, maar om je heen. Je zult zien dat je een van de weinigen bent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-06T11:42:25.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.