Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IoT zorgt voor doorbraak bij liftonderhoud

Dankzij Internet of Things-oplossingen (IoT) baseren steeds meer gebouwbeheerders wereldwijd de onderhoudsplanning op werkelijk gebruik. Deze sensor based maintenance zorgt voor een besparing van jaarlijks minimaal 20% op onderhoudskosten van liftinstallaties! Twee Nederlandse bedrijven spelen een hoofdrol in deze ontwikkeling: Liftinsight en Delmation.

Efficiënt én veilig onderhoud van liften is cruciaal. Door liften te voorzien van sensortechnologie in combinatie met IoT-oplossingen kan onderhoudsplanning worden gebaseerd op daadwerkelijk gebruik in plaats van regulier gepland onderhoud. Ook het vervangen van componenten en liftinstallaties wordt hiermee beter gepland. Machine learning en big data geven hier nog een extra impuls aan.

Liftmarkt groeit

Als we het Groene Hart groen willen houden terwijl de bevolking groeit, moeten we in stedelijk gebied de hoogte in. Steeds meer steden, zoals Den Haag, kiezen daarom al steeds meer voor hoogbouw om het woningtekort op te lossen. Dat betekent logischerwijs weer een forse stimulans voor de bloeiende liftensector. Onderhoudskosten vormen een cruciale factor in het totale kostenplaatje. Met sensor based maintenance boekt een gebouwbeheerder een besparing van ongeveer 20% op zijn jaarlijkse onderhoudskosten.

Minder storingen

Doordat de sensoroplossing is gekoppeld aan big data wordt het onderhoud effectiever en voorspelbaarder. Geen nodeloze onderhoudsbezoeken, maar interventies als het echt nodig is. Hierdoor wordt het aantal bezoeken verlaagd en daarmee de effectiviteit van monteurs verhoogd. Ook het aantal storingen gaat omlaag. Gevolg is dat de monteur minder in de file staat, minder Co2 uitstoot en meer met zijn vak bezig is. Voor de klant – het liftonderhoudsbedrijf – betekent dit minder verstoringen en een hogere uptime. De oplossing is geschikt voor alle liften, ongeacht leeftijd, merk en type. En dus juist voor liftbedrijven die meerdere merken aanbieden.

Nederlandse voorhoede

Twee innovatieve Nederlandse bedrijven spelen gezamenlijk een belangrijke rol in de doorbraak van sensorbased onderhoud: Liftinsight en Delmation. Liftinsight levert wereldwijd sensortech-oplossingen voor liftinstallaties, Delmation is maker en leverancier van de sensortechnologie en heeft al 30 jaar ervaring als het gaat om kennis en ervaring in IoT-projecten. Liftinsight-CEO en oprichter Alderik Bos: “Gezamenlijk helpen we bedrijven met het verbeteren van hun onderhoudscyclus. Sensortechnologie heeft baanbrekende gevolgen voor liftbeheerders wereldwijd – wij vervullen daarin een voortrekkersrol. Onze oplossingen passen bovendien op ieder merk en type liftinstallatie ongeacht leeftijd en technologie. De laatste tijd herkennen steeds meer partijen het enorme potentieel van onze aanpak.”

Profiel: Delmation Products

Het bedrijf is specialist in datacommunicatie- en IoT en heeft 30 jaar ervaring met (maatwerk)oplossingen voor industriële projecten. Delmation Products ondersteunt met haar portfolio (van IoT-sensoren en gateways tot routers, converters en mini-PC’s) oplossingen binnen industrial automation, digital signage, energy, security, parking en transport. Samen met haar businesspartners werkt Delmation Products aan innovatieve projecten in Nederland en België.

Profiel: Liftinsight

Liftinsight is een strategische leverancier die universele liftbedrijven helpt een gezonde en toekomstbestendige bedrijfsvoering te realiseren. In een markt die competitiever en onpersoonlijker wordt, verschaft Liftinsight bedrijven inzicht in hun onderhoudsbestand. Dit gebeurt met sensortechnologie: een gratis softwarepakket genaamd Liftmanager® en een universeel toepasbare lease-sensor (Liftboxs®) die de mogelijkheden van dit softwarepakket verder uitpakt. Door exact te weten wanneer een lift onderhoud vereist, besparen klanten kostbare tijd. De tijdswinst vertaalt zich in een beter rendement óf een sterkere concurrentiepositie. En een lagere milieubelasting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-21T12:01:00.000Z Delmation
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.