Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Paessler lanceert PRTG Node-RED-Connector

Paessler AG, de monitoringspecialist, introduceert de PRTG Node-RED-Connector. Beheerders van IoT-, IIoT- en productieomgevingen kunnen hiermee hun apparatuur en processen integreren met PRTG Network Monitor. De bètaversie van PRTG Node-RED Connector is per direct verkrijgbaar.

De informatie die de Node-RED Connector verzamelt, wordt automatisch aangeleverd aan PRTG Network Monitor. Gebruikers kunnen de monitoring van hun IoT- en IIoT-omgevingen waar nodig combineren met de bewaking van hun IT-infrastructuur.

Node-RED is ontwikkeld door het Emerging Technology Services-team van IBM. Deze flow-based tool voor visueel programmeren voorziet in API’s, online diensten en een web-interface voor het verbinden van IoT- en IIoT-apparaten. Node-RED is sinds 2016 een open source-project.

Node-RED is in staat om de verzamelde monitoringdata vooraf te verwerken. Gebruikers krijgen toegang tot uitgebreide mogelijkheden voor gegevensanalyse en kunnen data ook doorsturen naar PRTG met behulp van de nieuwe PRTG Node-RED Connector. Hiervoor is geen programmeerwerk vereist; alles kan worden geregeld via de gebruiksvriendelijke interface van Node-RED. PRTG is een van de meest populaire en gerespecteerde oplossingen voor IT-monitoring. Gebruikers kunnen drempelwaarden en escalatieniveaus instellen voor het triggeren van meldingen. Verder kunnen ze dashboards en kaarten aanmaken met slepen en neerzetten en rapporten met monitoringdata genereren. Omdat de oplossing monitoringdata opslaat tijdens het oorspronkelijke monitoringinterval, is de historische rapportage gebaseerd op niet-geaggregeerde, werkelijke waarden.

De Node-RED-software biedt gebruikers de mogelijkheid om nodes (knooppunten) aan te klikken en verslepen om ze samen te koppelen en te integreren met de PRTG Network Monitor-software. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunnen integrators zonder programmeervaardigheden met een paar simpele muisklikken over een werkende applicatie beschikken.

Voordelen van Node-RED:

  • Maakt het mogelijk om in kortere tijd en tegen lagere kosten een volledig functionele applicatie te ontwikkelen.
  • Geschikt voor gebruikers zonder programmeervaardigheden en programmeurs die tijd willen besparen.
  • Dankzij het visuele karakter van de software weten gebruikers hoe hun applicatie er uit komt te zien en kunnen zij de onderliggende logica begrijpen.
  • Directe en eenvoudige koppeling van IoT- en IIoT-specifieke communicatieprotocollen in PRTG.

Voordelen van PRTG:

  • Een volwassen en alom gerespecteerde oplossing voor IT-monitoring met wereldwijd meer dan 200.00 gebruikers.
  • Geoptimaliseerd voor gebruiksgemak.
  • Een uitgebreide scala aan monitoringfuncties.
  • Aanpasbaar en flexibel.
  • Een betaalbare oplossing die wordt aangeboden op basis van een simpel licentiemodel.
  • Integratie van IIoT-, IoT- en IT-monitoring in één oplossing (en zelfs in één dashboard).

Helmut Binder, de CEO van Paessler AG: “De introductie van PRTG Node-RED Connector vertegenwoordigt een belangrijke stap in de ontwikkeling PRTG en onze onderneming. Hiermee realiseren we onze ambitie om een belangrijke speler op IoT-gebied te worden. Met de toevoeging van mogelijkheden voor het bewaken van IoT- en IIoT-omgevingen aan PRTG veranderen we de regels van het spel. Onze volwassen en alom gerespecteerde monitoringoplossing is gebaseerd op ruim 20 jaar ervaring. Hiermee tillen we de monitoring van IoT-omgevingen naar een hoger peil uit. We zien met spanning uit naar de monitoringscenario’s die nieuwe en bestaande gebruikers van PRTG aan hun installatie zullen toevoegen met behulp van de talloze mogelijkheden van Node-RED.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-02T10:33:02.000Z Paessler


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.