Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Asset visibility en cybersecurity: Armis betreedt de Nederlandse markt

Armis, marktleider in asset visibility en cybersecurity, gaat de Nederlandse markt bedienen. Het bedrijf biedt bescherming door volledig inzicht te hebben in beheerde en onbeheerde apparaten in IT, cloud, IoT, medische technologie (IoMT), operationele technologie (OT), industriële controlesystemen (ICS) en 5G.

Armis zal lokaal talent aantrekken en via partnerships met gespecialiseerde leveranciers en adviseurs op het gebied van cybersecurity de Nederlandse markt betreden. Lars Hermind heeft meer dan 30 jaar ervaring in IT en cybersecurity, en zal vanuit de functie van Regional Director voor Noord-Europa verantwoordelijk zijn voor het uitbouwen van de organisatie in de Benelux en Scandinavië.  

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is opgericht in 2015 en officieel gelanceerd in 2017. Het hoofdkantoor van Armis is gevestigd in Palo Alto, Silicon Valley. Vanwege de unieke technologische en innovatieve benadering van netwerkbewaking heeft Armis in de eerste zes jaar 395 miljoen dollar opgehaald bij investeerders en wordt het bedrijf momenteel gewaardeerd op ongeveer 3,4 miljard dollar. Armis heeft circa 600 mensen in dienst, een aantal dat de komende jaren naar verwachting aanzienlijk zal groeien. Eind 2021 stond Armis op de 25e plaats van snelst groeiende bedrijven in de Deloitte Technology Fast 500 van Noord-Amerika. 

"Armis is als start-up doorgegroeid naar een scale-up en biedt een uniek concept in de markt voor cybersecurity. Onze kernactiviteit is het monitoren van alle netwerkapparaten en het identificeren van kwetsbare apparaten die een beveiligingsrisico kunnen vormen in een steeds groeiend aanvalsoppervlak.”, zegt Lars Hermind. “We bieden de meest diepgaande realtime monitoring in de markt en monitoren continu alle apparaten in IT, cloud, IoT, IoMT, OT, ICS en 5G", zegt Lars Hermind, die op het moment zo'n 12 medewerkers in dienst heeft in de Benelux en Scandinavië. Lars verwacht meer medewerkers aan te nemen in 2023.  

Asset Intelligence Platform

Informatie over de achterliggende infrastructuur inclusief alle assets is vaak verspreid opgeslagen in verschillende beveiligingssystemen. Het verzamelen en analyseren van deze gegevens is lastig, waardoor de status van de huidige beveiliging onduidelijk is en organisaties hierdoor niet in staat zijn om effectief en snel te reageren op kwetsbaarheden, cyberdreigingen en risico's. Met het Asset Intelligence Platform van Armis krijgen organisaties volledig inzicht in alle aangesloten apparaten in alle IT-infrastructuren, inclusief het toenemende aantal niet-geautoriseerde en onbeheerde apparaten. Het platform identificeert elk apparaat, het type, het model, het normale gedrag en belangrijke gegevens zoals locatie, eigenaar, configuratie en kwetsbaarheden. Het beoordeelt het risico in realtime en identificeert afwijkend gedrag en bedreigingen. Op basis van deze gegevens past Armis een geautomatiseerd beveiligingsbeleid toe voor alle soorten managed en unmanaged assets zoals IT, IoT, OT, IoMT, cloud en draadloze IoT. 

Bouwen aan een partner channel

Armis werkt uitsluitend via added-value distributeurs, zoals resellers en system integrators. Armis heeft al een lokaal distributie- en partnernetwerk in de Benelux. Het bedrijf is momenteel in gesprek met meer lokale partners en verwacht snel te groeien. Armis heeft nauwe banden met belangrijke organisaties in de productie-industrie, IT-infrastructuur en windenergie.  

"Nederlandse bedrijven hebben te maken met een explosieve toename van het aantal slimme en verbonden apparaten. Daarnaast zien we een significante toename van BYOD in organisaties. Dit in combinatie met de opkomst van Industrie 4.0 zorgt voor een sterke behoefte bij ondernemingen om hun IT-omgevingen optimaal te beveiligen. Door alle geopolitieke spanningen zien we tevens een toename van het aantal cyberaanvallen. Het zorgt voor een behoefte aan een unieke technologie die alle apparaten op het netwerk kan identificeren. De oplossing van Armis wordt in vele sectoren, zoals de industrie en de gezondheidszorg, gebruikt om kritieke infrastructuren te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.”, verduidelijkt Mirko Bülles, Director Technical Account Management EMEA & APJ bij Armis. 

Over Armis

Armis is marktleider in asset visibility en cybersecurity. Met het eerste unified asset intelligence-platform in de sector, dat is ontworpen om de nieuwe en complexe aanvalsoppervlakken van aangesloten apparaten te beschermen. Fortune 100-bedrijven vertrouwen op de real time, continue bescherming van Armis om volledig inzicht te hebben in beheerde en onbeheerde apparaten in IT, cloud, IoT, medische technologie (IoMT), operationele technologie (OT), industriële controlesystemen (ICS) en 5G. Armis biedt passieve bewaking en beheersing van alle aangesloten apparaten, risicobeheer en geautomatiseerde netwerkcontrole. Armis is een particulier bedrijf met een hoofdkantoor in Californië van de Verenigde Staten. 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-26T16:10:26.000Z Progress Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.