Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Bol.com kiest voor MobileIron

Dit artikel delen:
Bol.com kiest voor MobileIron

Bol.com maakt gebruik van het EMM-platform van MobileIron, de security backbone voor de digitale onderneming. Omdat veel medewerkers buiten kantoor werken is het voor Bol.com essentieel om de zakelijke apps en gegevens op mobiele apparaten te beveiligen. Enterprise Mobility specialist BLAUD werd door Bol.com geselecteerd als implementatiepartner.

Bol.com, eigendom van Ahold Delhaize, is de grootste online retailer in Nederland en België met 7 miljoen klanten. "Met MobileIron konden we direct aan de meest belangrijke doelstellingen voldoen op het gebied van mobiliteit," aldus Gerard Abma, manager kantoorautomatisering bij Bol.com. "We bieden medewerkers de mogelijkheid om veilige bedrijfs- en privé devices te gebruiken voor hun werkzaamheden. We kunnen gevoelige informatie verwijderen van verloren of gestolen toestellen. Wij kijken ernaar uit om de volgende fase van ons mobiliteitsplan met MobileIron te implementeren."

Een kritieke EMM-vereiste voor Bol.com was onder andere de veilige toegang tot e-mails en andere toepassingen op zowel iOS- als Android-toestellen, met zowel werk- als privé devices. Om zakelijke e-mails te beveiligen maakt Bol.com gebruik van het native e-mailsysteem voor iOS-toestellen en biedt het bedrijf de keuze tussen Email+ van MobileIron en het native e-mailsysteem voor Android-toestellen.

"Veilige apps en gegevens zijn van essentieel belang voor ons," vervolgde Abma. "Met MobileIron kunnen we erop vertrouwen dat onze apps en onze informatie veilig zijn op elk mobiel device dat we beheren. Als een medewerker het bedrijf verlaat, of als een toestel verloren of gestolen wordt, dan kunnen we alle apps en alle gegevens op dat toestel verwijderen om er zeker van te zijn dat de informatie niet in de verkeerde handen valt."

Bol.com vertrouwt tevens op het Web@Work van MobileIron om wikigegevens via Web@Work te beheren. Zowel het IT-personeel als de zakelijke medewerkers kunnen via hun mobiele toestellen op een veilige manier toegang verkrijgen tot relevante informatie. Het personeel is daarvoor niet langer afhankelijk van een desktopomgeving of laptop.

BLAUD werd geselecteerd als implementatiepartner vanwege hun kennis van het MobileIron-form wat betreft de setup, configuratie, ondersteuning en doorlopend beheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-18T15:35:41.000Z MobileIron


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.