Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kun je gebruik maken van wifi in je auto?

Dit artikel delen:

Tegenwoordig kunnen we zo goed als overal gebruik maken van het internet. Thuis doen we dit natuurlijk met behulp van onze eigen wifi-netwerk, terwijl we op kantoor gebruik maken van het netwerk van het bedrijf. In openbare plaatsen maken we juist weer gebruik van een openbaar netwerk, al is dat niet altijd even goed. Openbare wifi heeft namelijk nogal wat problemen qua veiligheid. In de auto is dit niet eens mogelijk, maar alsnog kun je met behulp van de onderstaande manieren wel gebruik maken van wifi in je vierwieler.

Hotspot van je telefoon

Een oplossing die voor de hand ligt als je gebruik wilt maken van wifi in je auto is het activeren van de hotspot op je smartphone. Hierdoor zorg je ervoor dat je medepassagiers niet hun eigen mobiele data hoeven te gebruiken. Wel zorgt deze functie er helaas voor dat de batterij van je smartphone snel leeg raakt. Je moet je telefoon dus eigenlijk aangesloten houden op de oplader. Daarnaast kan het jou ook veel kosten aangezien je mobiele data abonnement zo snel opraakt. Deze optie is dus lang niet altijd even geschikt, maar gelukkig zijn er nog meer opties waar je gebruik van kunt maken.

Mobiele wifi-hotspot

Zo kun je investeren in een mobiele wifi-hotspot, waarmee je in je auto via autoverzekering.nl bijvoorbeeld je autoverzekering kunt vergelijken. Hierdoor zorg je ervoor dat je de goedkope autoverzekering hebt afgesloten, wat dus mogelijk is met behulp van een mobiele wifi-hotspot. Dit kun je overal gebruiken voor een non-stop internetverbinding, dus niet alleen in je auto maar ook op andere openbare plekken. Deze toestellen hebben een scala aan functies en zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Naast de mobiele wifi-hotspot moet je overigens ook nog een simkaart kopen. Hierbij kun je in principe kiezen voor alle verschillende providers die we kennen in ons land, waarbij je een abonnement moet afsluiten. Dit zal een bedrag zijn die je elke maand moet betalen, terwijl het apparaat natuurlijk een eenmalige investering is. 

Wifi-hotspot

Wifi-accessoires en dongles voor voertuigen bieden eigenlijk een betere, meer permanente oplossing. Door één van deze gadgets aan te sluiten op de sigarettenaansteker van je auto of de Onboard Diagnostic poort (OBD-II), zorg je ervoor dat uw voertuig altijd over een wifiverbinding beschikt. Hierbij kun je kiezen voor diverse apparaten die ervoor zorgen dat je gebruik kunt maken van wifi in je voertuig, zoals bijvoorbeeld de Alcatel Ride-Fi van Sprint. Dit haalt stroom uit de sigarettenaansteker van je vierwieler. Vervolgens deelt het een enkele internetverbinding met maximaal acht apparaten. Raakt één van je mobielen leeg? Je kunt het dan opladen via de USB poort van de Ride-Fi. Ook hierbij moet je weer een data-abonnement afsluiten, wat dus in principe vergelijkbaar is met de mobiele wifi-hotspot. Het verschil tussen deze twee toestellen is alleen dat het mobiele exemplaar niet beslist aangesloten hoeft te worden in je auto. Dit kun je dus ook gebruiken op andere plekken dan in je voertuig. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-19T12:24:30.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.