Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Novaware vernieuwt trainingspartnerschap met Umbraco CMS

Dit artikel delen:

Tot 2023 blijft Novaware de enige Certified Training Partner van Umbraco CMS. Deze maand werd het lopende contract tussen de Zwolse digital agency en het Deense contentmanagementsysteem verlengd en verder uitgebreid. Novaware is de enige trainingspartner in Nederland die alle gecertificeerde trainingen voor ontwikkelaars en contentmanagers in Umbraco CMS mag verzorgen. Naast het bestaande trainingsaanbod krijgt Novaware de mogelijkheid om zelf trainingen te ontwikkelen.

Volgens Martijn Maris, directeur van Novaware, is het belangrijk dat iedereen die met Umbraco CMS werkt zichzelf ook laat opleiden. “Umbraco CMS is een systeem dat op heel veel verschillende mogelijkheden ingezet kan worden. Als webapplicatie, als klantportaal, als headless CMS, met koppelingen met andere systemen en tal van andere toepassingen. Er zijn zoveel keuzes te maken in de opzet en inrichting van het CMS dat je als beginnende ontwikkelaar vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt natuurlijk gewoon beginnen met het maken van een website of applicatie binnen het CMS. Kijken wat je tegenkomt en de fouten de je maakt proberen op te lossen. Alleen is het best lastig om een eenmaal ontwikkelde applicatie aan te passen als deze in de basis verkeerd is opgezet of uitgedacht. Om dit te voorkomen en vanaf de start gelijk een goede basis neer te kunnen zetten, is het belangrijk dat je voldoende kennis van het Umbraco CMS voordat je aan de slag gaat.”

Novaware is sinds 2015 de enige trainingspartner van Umbraco CMS in Nederland. Martijn Maris is dan ook erg blij en trots dat het contract tussen Novaware en Umbraco opnieuw verlengd is.

Trainingen

De Umbraco trainingen bij Novaware zijn een combinatie van best practices, gecombineerd met praktijkkennis van de gecertificeerde Umbraco-trainers van Novaware. In de afgelopen paar jaar heeft Novaware al meer dan 150 mensen opgeleid, zowel ontwikkelaars als redacteuren en marketeers. Het huidige aanbod van trainingen wordt uitgebreid met trainingen voor Umbraco 9, de nieuwe release van het CMS dat dit jaar op de markt komt. Daarnaast gaat Novaware, in samenwerking met Umbraco, zelf trainingen ontwikkelen als uitbreiding op het huidige trainingsaanbod.

Novaware richt zich de komende jaren voornamelijk op in company trainingen voor grotere organisaties die serieus met Umbraco CMS aan de slag willen gaan. Trainingen worden zowel online als op locatie gegeven. “Door de komst van corona konden trainingen noodgedwongen alleen nog online worden gegeven,” zegt Martijn Maris. “Daar zijn we enorm snel aan gewend geraakt en het beidt veel voordelen om niet gebonden te zijn aan een fysieke locatie. Dus de online variant blijft zeker bestaan. Maar we kijken er ook enorm naar uit om weer fysieke trainingen te organiseren.”

Best beoordeeld

Umbraco CMS is een opensource contentmanagementsysteem voor het bewerken en beheren van dynamische webpagina's. In de twintig jaar dat het systeem bestaat is Umbraco CMS wereldwijd uitgegroeid tot het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) dat draait op Microsoft technologie (.NET).

Onlangs werd Umbraco voor het tweede jaar op rij als beste beoordeeld in de Emerce 100 in de categorie 'CMS software open source'. Met 5,5 ster laat Umbraco CMS andere systemen, zoals Wordpress, Drupal en Joomla, achter zich.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T12:37:45.000Z Novaware


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.