Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe controleer hoeveel mbps ik nodig heb voor mijn bedrijf?

Dit artikel delen:

De speedtest: ideaal om jouw benodigde mb’s te meten Wil je weten hoe snel jouw internet is en of deze snel genoeg is om bijvoorbeeld een opdracht voor je bedrijf uit te voeren en tegelijkertijd verschillende bestanden te downloaden? Moet je video’s bekijken en wil je tussendoor downloaden of heb je andere specifieke wensen. Met een speedtest kun je perfect controleren hoe snel jouw internet is. Dit helpt je om erachter te komen of jouw internet wel snel genoeg is voor jouw bedrijf of dat je hier iets aan moet veranderen. In dit artikel vertellen wij je hoe een speedtest precies werkt, wat het verschil is tussen MB en GB en wat de gebruikelijke hoeveelheid mb’s zijn voor diverse toepassingen met de pc. Lees snel verder voor meer informatie.

Zo werkt een speedtest

Hoe een speedtest precies werkt? Bij een speedtest wordt een grote hoeveelheid data tussen twee servers heen en weer gestuurd. Hierbij worden er vaak drie verschillende dingen gemeten. Dit zijn de reactietijd tussen het versturen en weer ontvangen van een van die datapakketten, de gemiddelde uploadsnelheid en de gemiddelde downloadsnelheid. De snelheden van serviceproviders zijn echter wel vaak theoretisch. Dit wil zeggen dat de genoemde snelheden vaak niet behaald worden. Als je de beste snelheidsresultaten wilt behalen, kun je het beste je browser zonder plugins gebruiken en zorg je ervoor dat zware programma’s uit staan. Wat ook goed is om te weten, is dat internet via de kabel sneller is dan internet via de Wifi.

Hoe snel moet je internet zijn?

Je internetsnelheid wordt ook wel in bits per seconde gemeten. In de praktijk zijn dit vaak megabits, ofwel mb’s. Hoe snel het internet voor jou moet zijn, hangt af van wat je precies op het internet doet. Zo zal je bijvoorbeeld voor het streamen van Netflix en Spotify 20 mb’s kwijt zijn. Ben je echter met meerdere zaken tegelijk op de computer bezig, zoals downloaden, een video streamen en het uitwerken van een opdracht, dan ben je al gauw 100 mb’s kwijt. Wanneer je voor jouw bedrijf op je mobiele netwerk aan de slag bent, kun je ongeveer 80 mb’s als gemiddelde snelheid behalen. Dit betekent dat je probleemloos een video kunt streamen en iets tegelijk kunt downloaden. Echter kan dit flink wat geld kosten en ben je vaak goedkoper uit wanneer je met je smartphone gebruik maakt van de wifi of internet via de kabel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-17T16:34:37.000Z Lequal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.