Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kan iedereen een eigen online bedrijf starten?

Dit artikel delen:

Het is voor iedereen mogelijk een eigen online onderneming te starten. Groot of klein budget, veel of weinig ervaring, het maakt niets uit. Met ieder budget is er een mooie website op te zetten en veel kennis leer je gaandeweg. Dus wat heb je nodig om deze online onderneming te starten en welke prijskaartjes hangen hieraan?

Je domeinnaam vastleggen 

Het eerste wat je vast gaat leggen, is een domeinnaam. Het lastigste hieraan is de naam zelf bedenken. Zodra je deze hebt bedacht, kun je eenvoudig je domeinnaam registreren. Dit is in een mum van tijd geregeld. Er zijn twee zaken die de prijs bepalen van een domeinnaam. 

Ten eerste is de populariteit van de domeinnaam van belang. Een naam als hotel.com (welke uiteraard al bezet is) zal veel meer kosten dan je gemiddelde domeinnaam. Ten tweede is de extensies bepalend voor de prijs. Dit is het laatste deel van jouw domeinnaam, bijvoorbeeld .nl of .com. De prijzen verschillen per registrar.

Voor een domeinnaam kun je rekenen op enkele euro’s tot enkele tientjes per jaar. Je hoeft nooit teveel te betalen voor een domeinnaam; er zijn regelmatig kortingsacties. Houd deze dus goed in de gaten. 

Een webhosting pakket kiezen 

Hosting heb je nodig om vindbaar te zijn op het internet. Je kunt een website maken, maar als jouw website geen plekje heeft om te bestaan, is het niet zichtbaar voor anderen. De plek waar jouw website bestaat, is op een server. De ruimte op deze server huur je van een webhosting provider, in de vorm van een abonnement. 

Je hebt veel keuze uit webhosting. Er zijn verschillende providers om uit te kiezen, die ook weer verschillende pakketten aanbieden. Wanneer je net begint met jouw online onderneming, kan een klein pakket al gauw groot genoeg zijn. Jouw pakket kan dan gaan meegroeien met je website. Voor een klein pakket kun je denken aan kosten van enkele euro’s tot een tientje per maand. 

Je website maken

Ook hier kun je weer kiezen uit een aantal mogelijkheden. Wil je snel en gemakkelijk jouw website opzetten? Kies dan bijvoorbeeld voor een sitebuilder. Vanwege het gemak van deze vorm van een website, betaal je hier een klein bedrag per maand voor. 

Je kunt echter ook kiezen voor een CMS, een content management systeem. Een voorbeeld hiervan is WordPress, waar veel grote websites ook voor hebben gekozen. Je krijgt hierdoor meer vrijheid en mogelijkheden. Dit is open source, het is dus gratis om te gebruiken. Plugins zijn erg handig om te installeren. Deze kunnen echter wel wat geld kosten, de prijs is afhankelijk van het plugin. 

Het is mogelijk in werkelijk alles een online onderneming te beginnen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zelfs een onderneming beginnen in bovenstaande zaken. Denk aan zelf webhosting aanbieden in de vorm van reseller hosting of websites maken voor anderen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-16T15:11:02.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.