Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat is het beste moment voor een Bitcoin investering?

Dit artikel delen:

Steeds meer beleggers en handelaren raken geïnteresseerd in crypto valuta en dan met name in de Bitcoin. Veel mensen hebben dan ook de intentie om daadwerkelijk de stap naar de crypto wereld te zetten maar hebben geen idee wanneer ze dit het beste kunnen doen. Moet je jezelf laten leiden door de succesverhalen of is het wellicht beter om dit juist niet te doen? In dit artikel ontdek je het antwoord.

Mogelijkheden om in Bitcoins te investeren

De toegenomen interesse in cryptovaluta heeft ervoor gezorgd dat er ook volop mogelijkheden zijn ontstaan om in Bitcoins te investeren. Waar je in het verleden hiervoor alleen bij buitenlandse websites terecht kon, kun je tegenwoordig ook in Nederland bij verschillende organisaties terecht. Er zijn verschillende (Nederlandse) exchanges en door gebruik te maken van de diensten van een organisatie zoals Bitcoin Pro kun je zelfs een trading bot hierop toepassen. Hiermee wordt het handelen in Bitcoins deels voor je uit handen genomen. 

Hoe interessant is een Bitcoin investering?

Als je afgaat op de berichten uit de media is een Bitcoin investering zeer interessant. Je hoeft maar even te zoeken om diverse succesverhalen hierover te lezen. Hoewel deze verhalen zeer interessant zijn en voor veel mensen zelfs een inspiratiebron vormen om zelf ook een Bitcoin investering te doen, mag er niet voorbijgegaan worden aan de risico’s die hieraan verbonden zijn. De Bitcoin koersen zijn immers sterk aan verandering onderhevig. Het is niet uitgesloten dat enorme pieken in de koers kunnen worden afgewisseld met sterke koersdalingen. Hoewel dit voor een risico kan zorgen, biedt dit ook een goede kans om te bepalen wat het beste moment is voor een Bitcoin investering. 

Buy low, sell high

Als we het hebben over het beste moment om te investeren in cryptocurrency, komt de term “buy low, sell high” al snel om de hoek kijken. Een veelgemaakte fout is immers om te kiezen voor een Bitcoin investering als de koers erg hoog staat. Veel mensen laten zich immers inspireren door de eerder genoemde succesverhalen die verspreid worden door de diverse media. Om zoveel mogelijk rendement uit de investering te genereren, is het een betere keuze om juist te investeren op het moment dat de Bitcoin koers op z’n laagst staat en de munt te verkopen als deze op z’n hoogste staat. Daarnaast is het een verstandige keuze om de investering te spreiden. Dit kan door de investering zelf in meerdere delen te doen of door te kiezen voor meerdere cryptocurrency om in te investeren. Het bovenstaande wijst erop dat het zeer belangrijk is om de crypto koersen en al het wereldnieuws goed in de gaten te blijven houden om het beste moment voor een Bitcoin investering te bepalen.          

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-28T17:10:43.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.