Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom de zakelijke chromebook nog steeds aan populariteit wint

Dit artikel delen:

Er heeft zich de afgelopen twee jaar een enorme omslag en groei voorgedaan in de verkoop van chromebooks. Uit onderzoek van technologie analisten van Canalys blijkt dat er in 2020 zo’n 30,7 miljoen chromebooks zijn verkocht. Dat is meer dubbel zoveel als in 2019 toen er zo’n 14,7 miljoen werden verkocht.

Waarschijnlijk heeft de corona-pandemie de verkoop ook nog een zetje gegeven. Veel werknemers ruilden hun vaak rammelende overjarige desktop in voor een nieuwe chromebook van de baas.

Het mooie aan een chromebook is dat de it-afdeling niet beslist allemaal licenties hoeft aan te schaffen om de chromebook meteen draaiende te krijgen. Dit type laptop draait namelijk hoofdzakelijk op verschillende apps. Heb je bovendien een mobiel van de zaak dan zijn de verschillende apps makkelijk met elkaar uit te wisselen en in een mum van tijd te koppelen aan je chromebook.

Welke chromebook kopen blijft altijd een lastige materie. Over het algemeen kun je stellen dat de meeste types echt heel stil zijn omdat ze geen ventilator meer hebben. Je bent ook niet meer gebonden aan de zware besturingssystemen van windows of apple. Het opstarten van deze besturingssystemen neemt toch vaak een paar minuten in beslag. Wil je er echt productief mee werken dan heb je ook de nodige software nodig. Werk je bij een groter bedrijf dan zullen al die licenties behoorlijk in de papieren lopen.

Licht

De tijd dat we zoveel mogelijk giga en liefst terrabites in een computer moesten stoppen om echt mee te tellen, is allang verleden tijd. Met de super lichte en snelle opslagschijven sla je alle benodigde bestanden razendsnel op. De besturingssoftware is een speciale variant van Android. Heb je zelf een smartphone dan zul je amper hoeven te wennen aan de werking van de chromebook.

Cloud

Omdat we als werknemers de afgelopen twee jaar veel thuis hebben gewerkt, is het begrip cloud voor bijna niemand meer vreemd. Het mooie aan een omgeving binnen google is dat je heel makkelijk gebruik kunt maken van de gratis diensten van deze online wereldspeler. De online versies van google docs en spreadsheets zijn de gratis tegenhangers van word en excell. Het mooie aan deze versies is dat je ze in de cloud met je collega´s kunt delen zodat er meerdere mensen tegelijkertijd aan een document kunnen werken. Zo zwerven er niet allerlei verschillende versies over de werkvloer wat irritatie miscommunicatie voorkomt. En wat ook mooi is als je in the cloud werkt dan wordt alles realtime opgeslagen. Dus geen uren werk verloren als je per ongeluk je document niet gesaved hebt of wanneer je pc vastloopt. Dit is allemaal verleden tijd. Wil je echt weten hoe je als werknemer het beste uit je chromebook kunt halen dan zijn hier tips om je productiviteit te vergroten. Doe er je voordeel mee, want het werkt niet alleen sneller, je hoeft het met deze tips & tricks ook zelf niet meer uit te puzzelen.

Design en uithoudingsvermogen

Prettig en snel werken is natuurlijk een eerste vereiste. Maar het oog wil ook wat. Wat dat betreft hebben de meeste chromebooks een mooi slank design en zijn ze verkrijgbaar in verschillende formaten. Door het lichte gewicht is ie makkelijk mee te nemen en door z’n sterke accu’s kun je met de huidige generaties ook lekker lang werken. En werk je het liefst met een touchscreen dat is voor de chromebook ook geen probleem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-25T09:45:37.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.