Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat zijn NFT’s?

Dit artikel delen:

De kans is groot dat je de afgelopen periode meerdere keren als iets gehoord hebt over NFT’s. De handel in Non-Fungible Tokens is immers zeer in opkomst. Dit is met het oog op de digitalisering van de samenleving zeer goed te begrijpen. De kans is dan ook groot dat je in de toekomst veel meer over NFT’s gaat horen. Voor ons reden genoeg om je uit te leggen wat NFT’s zijn en wat de mogelijkheden hierin zijn.

Wat is een Non-Fungible Token?

Een Non-Fungible Token is een digitaal eigendomsrecht van een uniek digitaal goed. Als je in het bezit bent van Non-Fungible Tokens ben je dus eigenaar van een bestand dat ergens op het internet staat. NFT’s zijn dus onvervangbare digitale eigendomscertificaten. Als jij in het bezit bent van een uniek digitaal object, zoals een kunstwerk of een afbeelding, kun je dit registreren in een blockchain. Dit is een openbare database waarin ook de handel in cryptocurrency plaatsvindt. De handel in digitaal geld en Non-Fungible Tokens kent dan ook veel raakvlakken. Er wordt gebruik gemaakt van een digitale portemonnee (wallet) om jouw eigendommen in op te bergen. Hierdoor kan iedereen zien dat jij de eigenaar van het betreffende Non-Fungible Token bent. Een blockchain registratie is immers voor iedereen inzichtelijk. Niemand kan echter deze registratie wijzigen.

Hoe interessant is de handel in NFT’s?

Het bovenstaande roept wellicht de vraag op hoe interessant is de handel in NFT’s is. Om een antwoord te geven op deze vraag is het goed om eerst een blik te werpen op de esthetische en emotionele waarde die wordt toegekend aan fysieke goederen zoals schilderijen en andere kunstvoorwerpen. Geïnteresseerden zijn vaak bereid om hier veel geld voor neer te leggen. Dit was een lange tijd niet het geval bij digitale objecten om de eenvoudige reden dat deze niet uniek waren. Dit soort objecten kunnen immers eenvoudig gereproduceerd worden en als algemeen bezit worden beschouwd. Door het creëren van NFT’s is er nu de mogelijkheid om een (zichtbaar) eigenaarschap te verbinden aan digitale objecten en juist dit maakt de handel in NFT’s zeer interessant.

Waar kun je handelen in NFT’s?

Er zijn diverse mogelijkheden om te handelen in NFT’s. Er zijn specifiek voor deze doelstelling een aantal blockchains ontwikkeld. Daarnaast zijn er diverse digitale marktplaatsen waar je terecht kunt voor de handel in Non-Fungible Tokens en kun je gebruik maken van initiatieven zoals nft profit. Het is goed om te weten dat je op sommige platforms met dollars kunt betalen maar andere initiatieven maken uitsluitend gebruik van eigen cryptocurrency. Deze digitale munteenheden zijn te verkrijgen door Bitcoins of Ethereum in te wisselen.    

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-03T15:22:31.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.