Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kom je het meest duurzaam van A naar B?

Dit artikel delen:

Duurzaamheid is een veelbesproken thema. Dit is erg belangrijk, want hierdoor werken we aan het verbeteren van de technologisch, economisch, ecologisch, politiek of sociale duurzaamheid. Hierbij denken we aan de wensen en behoeften van nu, maar wel met de mogelijke effecten op de toekomst. Er zijn veel verschillende manieren om te kunnen werken aan een betere duurzaamheid. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vervoer. Hoe maak je nu een goede duurzame keuze om van A naar B te kunnen? Hieronder lees je daar meer over!

Denk aan elektrische middelen

Als eerste kun je denken aan de elektrische middelen. De uitlaatgassen zijn niet goed voor mens en milieu. Hierbij wil je dit dus voorkomen, dus kun je het beste gebruik maken van elektriciteit. Gelukkig hebben we tegenwoordig steeds meer elektrische vervoersmiddelen. Hierbij kun je denken aan een elektrische auto of een elektrische fiets heren of dames. Deze fietsen staan ook wel bekend onder de naam e-bike

Deze vervoermiddelen zijn erg handig in gebruik. Zo hoef je de elektrische auto niet te tanken, maar kun je ze aan een laadpaal zetten. Bij de elektrische fiets maak je gewoon gebruik van een stopcontact. Naast het voordeel dat je een stuk duurzamer de weg op kunt, is het ook nog eens een stuk rustiger rijden. Zo maakt de elektrische auto haast geen geluid. Wel is het dan extra van belang goed op te letten in het verkeer, want je hoort de vervoermiddelen dus niet snel aankomen.

Het openbaar vervoer

Een andere manier om van A naar B te komen is om met het openbaar vervoer te gaan. Hierbij kun je met gemak van de ene naar de andere plek komen. Bij het openbaar vervoer heb je een groot voordeel dat je zelf weinig moeite hoeft te doen. Het enige wat je hoeft te doen is van bijvoorbeeld je woning naar de trein of bus te gaan. Daarna hoef je zelf vrij weinig te doen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende tijden. 

Een groot voordeel van het openbaar vervoer is dan ze over het algemeen veel mensen van de ene naar de andere locatie kunnen brengen, waarbij ze ook nog eens weinig vervuilende uitlaatgassen vrijlaten. Hierbij is het openbaar vervoer ook steeds bezig met het duurzamer maken van de middelen, dus wordt het alleen maar voordeliger hier ook gebruik van te maken.

Ga te voet

Vaak wordt er weinig nagedacht over het vervoermiddel wat gebruikt wordt. In veel gevallen pakken mensen voor het gemak bijvoorbeeld de auto. Hierbij is het natuurlijk erg snel en makkelijk gepakt, maar is dit dan wel de beste keuze? Nee, het is niet de beste keuze om een auto te pakken. Sterker nog, in veel gevallen ben je nog sneller wanneer je te voet op pad gaat. Wanneer je gaat lopen heb je namelijk niet te maken met file en kun je met gemak alle tussenwegen door. Met de auto moet je vaker omrijden en heb je daarnaast wel te maken met file. Weet de afstand en probeer wat vaker lopend op pad te gaan. Dit is niet alleen een stuk duurzamer, maar daarnaast ook nog eens goed voor de gezondheid. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-20T10:41:50.000Z 24webvertising
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.