Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

Dit artikel delen:

Glasvezel wint aan populariteit en is bijna bij elke provider beschikbaar om af te nemen. Dus als je op zoek bent naar een provider die een hoge snelheid internet biedt en betrouwbaar is, zoek dan eens uit of glasvezel iets voor je is. Glasvezel is namelijk 10 keer zo snel als traditioneel internet en is niet gevoelig voor externe factoren zoals weersomstandigheden en stroomuitval. In dit artikel lees je over het aanleggen van glasvezel en wat de voordelen zijn.

Duurt het lang om glasvezel aan te leggen?

Hoelang het duurt om glasvezel aan te leggen ligt onder andere aan de locatie, bestaande infrastructuur en ligplaats. Het aanleggen kan aan de hand van deze factoren tussen de twee dagen en drie weken duren. Als eerst moet de huidige locatie beoordeeld worden. Er wordt dan gekeken of de bekabeling door de muren kan en waar de aanlegsteigers zich bevinden. Dit is nodig om de glasvezel van het centrum tot aan jouw woning aan te sluiten. Na voltooien van de bekabeling is er een inspectie nodig zodat het systeem voldoet aan de industrienormen. Daarna wordt er eventueel nog extra apparatuur geïnstalleerd om de verbinding te optimaliseren.

Hoe diep moet glasvezel aangelegd worden?

Hoe diep glasvezel moet worden aangelegd ligt aan het type en het doel. Onderzeese kabels die continenten en landen met elkaar verbindt, moeten zeker acht kilometer onder het oppervlak worden aangelegd. Op die manier voorkom je dat ze worden aangetast door extreme omstandigheden. Deze kabels moeten ook nog een extra laag krijgen, zodat eventuele schade kan worden voorkomen. Maar als jij gewoon thuis glasvezel laat aanleggen, is dat anders. Glasvezel buitengebied is niet gevoelig voor temperatuurverandering en weersomstandigheden en hoeft helemaal niet diep gelegd te worden. In de meeste gevallen is een graafdiepte van 60 centimeter voldoende.

De voordelen van glasvezel internet op een rij

Glasvezel internet in momenteel een van de populairste internetverbindingen en dat is niet zonder reden. Glasvezel internet is namelijk tot wel 10 keer sneller dan traditioneel internet en dat maakt het thuiswerken een stuk makkelijker. Glasvezel biedt hele hoge upload- en download snelheden en een sterke, betrouwbare verbinding. Gebruikers van glasvezel internet kunnen video’s en andere grote bestanden downloaden in een fractie van de tijd die andere internetverbindingen nodig hebben. Dit maakt dus dé ideale verbinding voor online gamers, thuiswerkers en veel gebruikers van het internet. Glasvezel is niet gevoelig voor weersomstandigheden en andere externe factoren, daardoor is dit de meest betrouwbare verbinding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-06T11:26:30.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.