Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De eerste 5 stappen die je moet nemen bij het instellen van je nieuwe laptop

Dit artikel delen:

Gefeliciteerd met je nieuwe laptop! Nu je je nieuwe apparaat in handen hebt, is het tijd om het in te stellen en aan te passen aan jouw behoeften. Het kan soms banaal lijken, maar toch zijn het enkele belangrijke stappen waar je even moet bij stilstaan.

Proficiat, na ongetwijfeld een lange, ingewikkelde zoektocht heb je de beste laptop gevonden voor jouw behoeften. Ofwel wacht je nu vol spanning op de levering van je nieuwe laptop of je hebt je nieuwe laptop net ontvangen. Maar wat zijn nu de eerste stappen die je moet ondernemen met je nieuwe computer?

1. Opladen van je laptop

Voordat je je nieuwe laptop gebruikt, moet je deze eerst volledig opladen. Sluit de oplader aan op de laptop en een stroombron en laat deze opladen totdat de batterij vol is. De eerste lading is cruciaal, omdat dit zal helpen om de batterij te kalibreren en de levensduur ervan te verlengen.

2. Installatie van besturingssysteem updates

Na het opladen, zet je je laptop aan en controleer je of er beschikbare besturingssysteem updates zijn. Deze updates zullen de prestaties van je laptop verbeteren, eventuele bugs of storingen oplossen en de beveiligingsfuncties verbeteren. Zorg ervoor dat je alle updates installeert voordat je verder gaat met andere taken.

3. Verwijder Bloatware

Wanneer je een nieuwe laptop koopt, is de kans groot dat deze wordt geleverd met voorgeïnstalleerde software die je mogelijk niet nodig hebt. Dit staat bekend als bloatware, wat onnodige programma's zijn die je schijfruimte en systeembronnen innemen. Het is een goed idee om deze bloatware te verwijderen om de prestaties van je laptop te verbeteren.

Je kunt bloatware handmatig verwijderen door naar de lijst met geïnstalleerde programma's te gaan en de programma's die je niet nodig hebt te selecteren en te verwijderen. Zorg ervoor dat je alleen de programma's verwijdert die je herkent en weet dat je ze niet nodig hebt.

4. Installatie van essentiële software

Afhankelijk van je behoeften, zijn er mogelijk essentiële software die je op je laptop moet installeren. Voorbeelden hiervan zijn kantoorsuites, mediaspelers, webbrowsers en software voor het bewerken van afbeeldingen. Installeer de benodigde software om je taken efficiënter uit te voeren.

5. Aanpassen van energie-instellingen

Het aanpassen van je energie-instellingen zal je helpen om de levensduur van de batterij van je laptop te beheren en te verlengen. Voorbeelden van energie-instellingen die je kunt aanpassen zijn de helderheid van het scherm, slaapstand en sluimerstand. Daarnaast zullen de energie-instellingen van Windows er ook voor zorgen dat je processor energie zuiniger zal werken wanneer deze werkt op batterij voeding.

Uiteraard zijn er nog tal van andere zaken waaraan je moet denken bij het instellen van een nieuwe laptop. Zo zijn er ook enkele specifieke stappen voor gaming laptops. Zoals het bijwerken van je grafische drivers. Door dit te doen kan je de prestaties van je grafische kaart aanzienlijk verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-07T10:59:00.000Z Equote.nl


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.